33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

נפתח במרק עגבניות:

1 בצל גדול               

שמן זית

1 ק''ג עגבניות בשלות

100 גר' רסק עגבניות

3 כוסות מים

1 כפית סילאן

מעט פלפל לבן

מלח

1/3 כוס אורז שטוף

לעשות X עם סכין בתחתית כל עגבניה להכניס למים רותחים ל-2 דק' להוציא ולקלף בקלות את כל הקליפות. לחתוך לקוביות. לאדות בצל עם שמ''ז ולהוסיף את קוביות העגבניות. לבשל עד רכות. עם בלנדר מוט לטחון את כל העגבניות+בצל בתוך הסיר. להוסיף 3 כוסות מים+רסק עגבניות ולהרתיח. לבשל 10 דק' על אש נמוכה להוסיף אורז+תבלינים  ולבשל כ-20 דק' עד שהאורז רך ומתפורר.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

שניצלים אפויים:

10 חזות עוף חתוכים לשניצלים (לא דפוקים)

2 כפות שטוחות מיונז+מים+כף סילאן+כפית שום כתוש בקערה רחבה

פירורי לחם+פפריקה+כמון+אורגנו בקערה רחבה                 

לטבול את השניצלים בתערובת המיונז ואז בתערובת פירורי הלחם. לסדר צמוד על נייר אפיה בתבנית תנור. לחמם לחום בינוני. 8 דק' על צד אחד, להפוך ועוד 4 דק' על הצד השני.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

אורז עם חמוציות ושקדים:

2 כוסות אורז שטוף היטב          

1/2 כוס דחוסה חמוציות

100 גר' שבבי שקדים

מלח

פלפל

לטגן הכל כ-2 דק'. להוסיף 4 כוסות מים רותחים+תבלינים לבשל על אש קטנה 20 דק' במכסה סגור. ולהשאיר סגור עוד 10 דק' אחרי שמכבים את האש. להפריד עם מזלג ולהגיש.

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

יש לנו גם סלט קולסלאו.

וגם טחינה מהירה :

200 מ''ל טחינה משומשום מלא              

200 מ''ל מים

מיץ מחצי לימון

כפית בערך של שום כתוש

 1-1/2 כפית מלח

לערבב הכל ועם בלנדר מוט לטחון . במידת הצורך להוריד/להוסיף מים.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  ולקינוח הכנתי שומשומיות אנרגיה מדליקות :

1 ביצה

2 כפות חלב                            

1/4 כוס שמן קוקוס(מומס)

1/2 כוס קמח מלא                               

1/2 כוס קמח רגיל

1+1/4 כוסות קוואקר

1 כוס סוכר קנים

70 גר' שומשום

100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית זנגוויל

לערבב הכל, ובידיים רטובות להדק לכדורים. 15-20 דק' רק עד שהתחתית מזהיבה ב-180 מעלות. יוצאות 25 עוגיות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת