33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל ודברים טובים

מאפה שוקולד וקוקוס ללא קמח

20/01/2012



למאפה שוקולד כזה האמינו לי לא צריך סיבה...אבל אצלי דווקא היתה סיבה
טובה להכינה....אתמול חגגנו 29 שנות נישואין, וזו סיבה מספיק טובה
להכין עוגת שחיתות זו. אומנם אין בה קמח, אבל יש בה שוקולד ישר לווריד...
אישית לא מתה על שוקולד בכלל ולא מתלהבת משוקולד לחלוטין.
אבל, בתור עוגה דווקא מאוד אוהבת. במיוחד שהיא כזו רכה ונימוחה...
אי אפשר שלא ליישר אותה....:P 
אז מזמינה גם אותכם להתענג על עוגה פשוטה ויחד עם זאת נ-ה-ד-ר-ת
נסו אותה ותרגישו גם בעננים...   









ממיסים את החמאה על אש קטנה



מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה, מורידים מהאש...



מוסיפים את השוקולד המריר לתוך השמנת החמה...ומערבלים עד שכל השוקולד
נטמע פנימה



כך השוקולד נראה לאחר הטמעה...מגיעים למרקם חלק...



זה השוקולד שבו השתמשתי לעוגה...טעיםםםםם ;)



מוסיפים לתערובת השוקולד, את הקוקוס, הסוכר והביצים



ומערבלים לתערובת אחת...מתנצלת על איכות התמונה...



מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, שאני שימנתי בספריי שמן וגם בצידי
התבנית. מעל נייר האפיה ובצידי התבנית פוזר סוכר** ראו הסבר בהערות...



והנה התוצאה המופלאה....
















מאפה שוקולד וקוקוס ללא קמח


החומרים:
200 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה - 250 מ''ל
400 גרם שוקולד מריר איכותי
200 גרם קוקוס
1/2 כוס סוכר
3 ביצים


אופן הכנה:
ממיסים את החמאה, מוסיפים שמנת, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
מוסיפים קוקוס, ביצים וסוכר ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית 26 מרופדת בנייר אפיה,
אופים ב- 180 מעלות, כ- 1/2 שעה, עד שהמאפה מתייצב
( לשים לב כי נשרף מהר ). מגישים קר.


הערות למתכון:
הכנתי בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס''מ ולא 26 כפי שרשום, כך היא
יוצאת יותר גבוהה.
ריפדתי רק את תחתית התבנית בנייר אפיה ושימנתי את הנייר
פלוס צידי התבנית, פיזרתי מסביב
ובתחתית התבנית מעט סוכר, כך העוגה נפרדת יותר בקלות מהתבנית.
יש להחזיק את העוגה במקרר, להוציא כשעה לפני הגשה. אפיתי
בחום של 175 מעלות ללא הדלקת התנור מראש בול 30 דקות אצלי.
כל אחד שיבדוק לפי התנור שלו...כי זה ממש שונה מתנור לתנור.





                                   בתיאבון, וגשם של דברים נפלאים יפלו על ראשכם

                      אתם מוזמנים להיות גם חברים שלי  בפייסבוק  
                
        ותודה לכולכם שאתם באים לבקר במטבחי     


 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

רשומות אחרונות
בלוג עולמי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל monday אלא אם צויין אחרת