77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מרק שעועית, גריסי פנינה ובשר

19/01/2012

 

אין כמו מרק ביום קר ואם כבר, עדיף מרק סמיך כדי שגם יחמם וגם ישביע. כזה הוא מרק השעועית עם הבשר והגריסים.

 מצרכים:

  1. 2 כוסות שעועית לבנה מושרית כל הלילה, להחליף את המים לפחות פעמיים עד הבישול
  2. 1 כוס גריסי פנינה שטופים ומושרים במים כשעה לערך
  3. 1/2 קילו בשר, אני השתמשתי בבשר מס' 5 – חתוך לקוביות
  4. 1/4 כוס סילאן - מי שלא אוהב את הטעם שיוותר - זה מוסיף גם לצבע
  5. 1 כפית מלח + 1 כף פפריקה מתוקה
  6. 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  7. מים לבישול

אופן הכנה

  1. לסנן את השעועית ולהכניס לסיר מתאים ביחד עם הבשר, לכסות במים ועוד שתי כוסות
  2. להרתיח אותם ביחד, לקפות את הקצף ומידי פעם לערבב
  3. להמשיך לבשל עד שהבשר והשעועית מוכנים, בערך שעה וחצי ולבדוק, להוציא חתיכת בשר ושעועית ולטעום
  4. אם המים מתאדים תוך כדי הבישול, להוסיף כדי שיהיה מרק, הבשר והשעועית צריכים להיות כל הזמן מכוסים במים
  5. סיר לחץ יכול לקצר את התהליך
  6. אחרי שעה, לסנן את גריסי הפנינה ולהוסיף
  7. לערבב ביחד את הסילאן, רסק מלח ופפריקה, להוסיף למרק ולערבב
  8. לבשל ביחד עוד חצי שעה עד שהכל מבושל ורך.

אני עדיין משתתפת בתחרות ואודה לכם אם רק תקליקו על הקישור

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5808

 

                                                       לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא   

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תקליקו לייק, hit it או מה שבא לכם

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

65 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת