00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת קרם ותותים

  הופ ...הופ...טרללה ... גדלתי בשנה

 

כל כך מהר חלפה לה שנה

 

נראה לי שרק התחלתי להנות ולהבין מה אני עושה וכבר חלפה לה שנה
כל כך הרבה דברים קרו לי השנה ועדיין לא את כולם הצלחתי לעכל ולהפנים.

חלקם טובים כמו להכיר המון חברים חדשים וגילוי מחדש של תחביבים ישנים שלי שבמהלך השנים מעט הוזנחו כמו בישול ואפיה, כתיבה.צילום וסטיילינג.

אך לצידם של הדברים הנפלאים הללו  ליוו אותי השנה גם לא מעט  קשיים וצער

את כתיבת הבלוג התחלתי, כסוג של תרפיה בזמנים קשים, כפי שכבר שיתפתי אתכם בפוסטים קודמיםשנה זו היתה שנה מאוד קשה עבורי, זו הייתה שנה בה ליוויתי את אימי היקרה במלחמתה הקשה במחלת הסרטן, מאבק שהסתיים לא כפי שקיוויתי ואני עדיין מנסה לאסוף את השברים ולעכל שנשארתי בלי אמא

אך יחד עם הכאב ואולי דרכו החלטתי לנסות ולהתחבר לעצמי לאהבותי ולאמא, שהיתה בעצמה קונדיטורית, ואהבה מאוד את המטבח ובמיוחד את תחום האפיהואולי גם בזכות הבלוג שסיפק לי לא מעט אהבה ופירגון יחד עם עניין ותמיכה נפשית,  החלטתי להגשים את החלום ולהרשם ללימודי קונדיטוריה.    -           ואכן כך עשיתי

 

אז לכבוד הבלוג, ולכבוד קבלת החלטות חשובות בחיים גם אם לעיתים קשות,

בואו נחגוג יחד  יום הולדת שנה  1

 

 לכם אני מאחלת המון הנאה מהשיתוף מהתמונות ומהמתכונים!! 

לי אני מאחלת שאמשיך להתפתח בתחום הקונדיטוריה, להפיק את המירב ולהרחיב את הידע האישי שלי ושתמיד אמשיך להינות מהעשייה, הצילום והשיתוף!!!

ושנשוב תמיד להיפגש כאן!!!!

 

אז בואו ביחד נחגוג את יום הולדתו של הבלוג שלי ונאחל גם לו מזל טוב

שימשיך לגדול, להתעדכן, להתרענן ולממש את ייעודו

 

 

ועכשיו אתן לכם גם מתכון קליל לעוגה טעימה ומרשימה שתמיד תעלה לכם את מצב הרוח!

 

 

 

עוגת הבסיס (שכבה תחתונה ועליונה):

                                                              (*מתאים לתבנית בגודל 24)

  • 1 כוס שמן

  • 1 כוס סוכר

  • 4 ביצים

  • 1 כוס שוקולית

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 1 כוס קמח תופח

 

 

ההכנה:

  1. מחממים תנור אפיה לחום של 180 מעלות. 

  2. מערבבים את כל החומרים יחד, למסה אחידה.

  3. אופים בתנור עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

  4. מצננים את העוגה וחוצים בעזרת סכין משוננת לרוחבה, כך שיתקבלו שתי שכבות.

  5. מרטיבים את שכבות העוגה במעט סירופ המורכב מ: 3/4 כוס מים רותחים + 3 כפות סוכר + כף ברנדי

 

שכבת הקרם:

 

  • 2 חב' שמנת מתוקה

  • 1 כפית וניל איכותי

  • 4 כפות אבקת סוכר

 

  • 1 חב' תותים שטופים ונקיים (אפשר להחליף את התותים בדובדבנים/משמשים/אננס וכד'..

 

ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את כל החומרים יחד, (למעט התותים) עד לקבלת קצף חזק ויציב.

 

 

הרכבת העוגה:

 

  1. מכניסים את הקרם אל שקית זילוף חד פעמית.

  2. מניחים את אחת משכבות העוגה ומעליה מזליפים את הקרם.

  3. חותכים כמה תותים ומוסיפים מעל הקרם.

  4. מניחים בעדינות את שכבת העוגה השניה, ומעל מקשטים עם יתרת הקרם והתותים.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!!!!!!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת