00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צרכנות לילדים ולגדולים : צרכנות, גידול ילדים, מתכונים, אירועים, ביקורת מסעדות ועוד...

נרשמים לבלוג
  • נרשמים לעדכונים ונשארים מעודכנים קוביה בצד..

מסעדת עולי ציון

סוף סוף התפנה לנו ערב אחרי טיפול בילדים, אז סידרנו בייבי סיטר, ויחד עם עוד זוגות חברים צעירים בגילם וברוחם אנחנו מוכנים ליציאה. נותר רק להחליט לאן? מקום בו ניתן להינות גם ממוזיקה של פאב וגם מאוכל, אבל לא פלצני. בפאב רעש ואי אפשר לדבר, במסעדה רגילה אווירה של בית אבות. דילמה..

לאחרונה הוזמנתי לארוחת בלוגרים ב"עולי ציון" המסעדה החדשה של ניר צוק ונטלי שחף, ביפו הקסומה (ברחוב עולי ציון 34 , כמה מפתיע...). המסעדה מציעה לאורחיה חגיגה של גרוב יפואי, טעמים מהמטבח הבולגרי, הערבי והרומני, בשילוב ליין מוזיקלי בועט, ושמחה עד השעות הקטנות של הלילה.

בסרט הבא מסביר ניר על האוכל במסעדה שהוא תוצר הפנטזיות המשותפות לנטלי ולו, על אוכל יפואי ומיני חלומות שנאספו בדרך מחברים, מכרים ומשפחה:

 בתור בליינית בדימוס, המקום הזכיר לי פאב מרווח עם מוזיקה טובה ולא רועשת, יתרון גדול שמאפשר גם לדבר וגם לאכול...

העיצוב שנבחר עבור עולי ציון הוא חדשני עבור מסעדה מסוג זה. הישיבה סביב הבר המואר והמודרני עומדת לכאורה בניגוד לתבשילים האותנטיים בסירים.

המטבח הפתוח חושף לאורחים עד כמה האוכל שמתבשל מורכב ממרכיבים טריים (ישר מהשוק) ונעשה עם אהבה.

התחלנו ממנת של חומוס  אותו הכינה באהבה נטלי. ניר  צוק מוסיף :"זה חומוס שלא אוהב לחם" - אוכלים אותו פשוט בלי לחם.  טעמתי והסכמתי  - החומוס טעים כמו שהוא בלי שום תוספת (15 ש"ח).

בקשתי מניר שילמד אותי איך עושים חומוס, אבל חוץ מלעשות פוזות למצלמה לא הצלחתי כל כך במשימה:

 

בסוף, נטלי סיימה את העבודה:

בהמשך ניסיתי להיכנס לנעליים של הברמנים, כמובן גם ללא הצלחה:

לפחות כפרס תנחומים קבלתי משקה הבית :ערק רימונים (32 ש"ח) - משקה קליל וטעים, שאלכוהול כמעט ולא מורגש בו :

בהמשך הגיעו לשולחן המנות הראשונות:

עלי גפן מעולים טעימים, חמוצי בית פרי עבודה של נטלי (10 ש"ח), מגש עם חציל קלוי , לחם בית של רועי ושמן זית בתוספת מיץ לימון (18 ש"ח), שרימפס חריף (44 ש"ח), סלט תמר -עגבניות עם שומר (29 ש"ח).

:

גם המנות הבשריות מוכנות במסעדה ממרכיבים טריים.

את הקבבים הכין ניר צוק במטחנת בשר עתיקה הדומה לזאת שהייתה לסבתא שלו  ושלי:)

חבר של ניר ביקר באמסטרדם, במקום בו הכינו המבורגרים במקום ואז הוא נזכר בקבבים של סבתא שהכינה כל קבב במטחנה ידנית והם יצא טריים. 

וזאת התוצאה, פלטת קבבים טריים עשויים בעבודת יד (55 ש"ח):

בהמשך הגיעה מנה הפייבוריטית שלי לערב: מקלובה - אורז עם בשר -מנה חורפית מצוינת ומשביעה (55 ש"ח). ממליצה בחום! 

 

 תבשיל דגים המורכב מפילה בס וירקות שורש ( 68 ש"ח):

שווארמה שייטל  (53 ש"ח) עם נטחי שייטלים ופסטוקים אשר הוסיפה בהחלט לטעמה של השווארמה.

ואז הגיעו שני קינוחים - אני אהבתי את שניהם:

אטריות קדאיף עם סירופ רימונים וגרגרי רימונים  (28 ש"ח) - הקינוח לא היה מתוק מידי (בדיוק כמו שאני אוהבת). כמה מהבלוגרים חלקו על דעותי וראיתי שאני בין היחידים שמחסלת אותו בהנאה:)

הקינוח השני היה מוס שוקולד שכל הנוכחים אהבו (במיוחד אוהבי שוקולד ומתוק). אני אהבתי את הטעם השוקולדי והאוורירי שלו, אבל לי הוא היה טיפלה מתוק מידי (שוב עניין של טעם).

המוזיקה טורקית שהשמיעו במקום המשיכה להתנגן בראשי עוד כמה ימים טובים.

בפעם הבא אקח כמה חברות ונחזור לערב בנות במקום, כמו בימים הטובים....חשוב לציין, שבימי הרצה המסעדה פתוחה עד 2 בלילה (כמו רוב הפאבים בת"א).

על המסעדה דובר בתכנית של ערוץ 10:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל juli1974 אלא אם צויין אחרת