00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

שניצל ממולא בערמונים ופטריות

לפני כחודש תיכננתי לעשות איזושהי מנה עם ערמונים, רכשתי שקית ערמונים בוואקום ופשוט לא יצא לי לבשל, אז הנחתי אותה במזווה...

השבוע נתקלתי בשקית ושברתי את הראש בניסיון להזכר מה רציתי לעשות...כשנשברתי החלטתי שאני מאלתר! פתחתי את המקרר וראיתי סלסלת פטריות פורטבלו שדרשו יחס, פתחתי את מגירת החטיפים וראיתי שקית גדולה של ביסלי ברביקיו ואז נפל לי האסימון...

חשוב לציין שאין מה לדאוג, המנה פשוטה וקלה לעשייה...

המנה הזו מתאימה כמנה אישית או כמנה המוגשת למרכז השולחן (למטה יש את הצעות ההגשה).

מצרכים למילוי:

שקית ערמונים בוואקום (150 גרם) - לחתוך את הערמונים לחתיכות גסות

בצל גדול חתוך לקוביות גסות

3 פטריות פורטבלו גדולות חתוכות לקוביות (ללא הרגל)

6 פרוסות פסטרמה

3 כפות שמן

מלח ופלפל

מצרכים לשניצל:

6 חזות עוף

2 כוסות קמח

1 שקית גדולה של ביסלי ברביקיו (אפשר טעם אחר או פירורי לחם) 

2 ביצים

כפית וחצי חרדל

2 שיני שום כתושות

אבקת מרק עוף

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

במחבת מחממים את 3 כפות השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הערמונים וממשיכים בטיגון תוך ערבוב 2 דקות נוספות, מוסיפים את הפטריות, מתבלים וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות תוך ערבוב.

לאחר שמוכן, טועמים, מתקנים תיבול ומוציאים למסננת.

מכניסים את הביסלי למעבד מזון, טוחנים לפירורים ושופכים לצלחת עמוקה.

בצלחת עמוקה נוספת שוברים את הביצים, מוסיפים את החרדל, השום ואבקת המרק ומערבבים.

ובצלחת העמוקה השלישית שמים את הקמח.

במחבת מחממים את השמן החצי עמוק.

מניחים את חזה עוף ובתוכו 2 כפות מהמילוי ופרוסת פסטרמה חתוכה ביד (לפי גודל חזה העוף) ומקפלים תוך הכנסת המילוי פנימה עם האצבעות.

מחזיקים את השניצל בצד הפתוח ומקמחים בשתי הצדדים, מעבירים בביצה ובביסלי הטחון ומכניסים למחבת (אש נמוכה) - חשוב שתטגנו משתי הצדדים ולאחר מכן גם בצד המקביל לפתח (כשהשניצל עומד ומושען על צד המחבת).

אפשר להגיש כמנה אישית (תמונה ראשונה למטה) או כפרוסות למרכז השולחן (תמונה שניה למטה).

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת