33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

שבלולי בשר בחצילים וטחינה.

09/03/2012
שבלולי בשר בחצילים וטחינה.

מתכון שזיכה אותי במקסר בוש בפרס משמרית- אפיה בתית  בתחרות מתכונים  של חגי תשרי.
 https://www.facebook.com/shimrit.baking/posts/521663814529039?comment_id=110213791&offset=0&total_comments=6

התחשק לי לשחק בבצק ,בהתחלה חשבתי להכין לחמא בעג'ין אבל ידעתי שאין מי שיאכל אותה היום, לחמא בג'ין הכי טעימה לאכול בסמוך לאפיה. חשבתי על משהו שניתן להקפיא ,וכך נולדו שבלולי הבשר .                         

 בצק שמרים ממולא בבשר כבש והפעם העשרתי את הבשר במחית חציל קלויי  וטחינה. 

הבצק 
1/2 קג קמח לבן (אפשר להחליף 2/3 בקמח מלא)
בחורף מחממת מעט את הקמח במיקרו או בתנור ב50 מעלות 
1/2 שמרית 
1/2 משפר אפיה. 
1 ביצה
1 כפית סוכר 
1/2 כפית פלפל לבן 
לערבב ולהוסיף 
3/4 כפית מלח 
1/2 1 כוס מים פושרים 
3 כפות שמן זית 

ללוש כעשר דקות במיקסר, להתפיח במקום חמים מכוסה ומשומן כשעה וחצי ,
     לחלק ל כ20 כדורים  ולכסות . אין צורך להתפיח שוב אפשר להתחיל למלא             

מחולק ל20 כדורים

המילויי


 למלית
כ 300גרם בשר כבש  טחון (אני טחנתי בשר צוואר בקר  עם שומן כבש)
3 בצלים מטוגנים עד השחמה קלה 
2 עגבניות רגילות קצוצות 
מחית מחציל קלוי אחד
2 כפות  רסק עגבניות 
חופן צנוברים קלויים 
חופן של פטרוזיליה
חופן כוסברה (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
כף רוטב צ'לי מתוק 
חצי כפית פפריקה אדומה 
מעט צ'לי גרוס יבש
מלח ופלפל שחור
מערבבים הכל יחד 

למריחה 
2-3 כפות טחינה גולמית 

ההכנת השבלולים 
משמנים מעט את השיש 
לוקחים את הכדור בצק ופותחים בעזרת יד משומנת לעיגול דק.

פתיחת הבצק 0 זה השלב שמורחים טחינה

את המילית מניחים בקצה הבצק ומגלגלים 

וסוגרים לשבלול 

 מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום/פרג/צנוברים/ גרעיני חמנית  ואופים כ25 דקות בחום ב180 מעלות


בתאבון 
 

                                                             
                                          תודה על ביקורכם בבלוג שבת שלום 
 

                          

נ.ב. בתמונה זו הכנה ללא הוספת טחינה. את הטחינה אני מורחת על הבצק לפני שמניחה את הבשר. 
 

                                             אם אהבתם ממליצה לכם לנסות מתכון זה 

פרשקי במבחר מליות 

 


לכל המבקרים 
סופ"ש נעים. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת