00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיפים מהחיים והישרדות בכבוד

עלי גפן מיוחדים

עלי גפן ממולאים בטעם  אמיתי ומיוחד:

החומרים:....


1 קילוגרם עלי גפן כבושים שצריך לשטוף היטב ולהשרות במים חמים בערך חצי שעה ושוב לשטוף ולסחוט,

או עלי גפן ירוקים בעונה  בערך אחרי פסח יש ירוקים , לשטוף ולהשרות במים חמים  עד שהצבע משתנה לירוק זית ולסחוט,

1 ק"ג אורז עגול

חצי כוס שמן קנולה

4 עגבניות אדומות גדולות

2 בצלים גדולים או צרור בצל ירוק

צרור עלי סלרי {כרפס}

3 שיניי שום גדולים

כף מלח, כף מלח לימון או מיץ משלוש לימונים

פלפל שחור, פפריקה ,  פלפל אנגלי, לפי הטעם  בערך חצי  כפית מכל תבלין....

ומים לפי הצורך.

עלי גפן

להכין סלט מכל הירקות, העגבניות, הבצל, השום, הכרפס,

להוסיף כל התבלינים, וחצי מכמות המלח והלימון והשמן.

לשטוף האורז ולהוסיף לתערובת, לערבב היטב 

להכין סיר עמוק לרפד הסיר עם פרוסות תפוחי אדמה או כל ירק שלא צריכים  בצל גזר שומר קישואים וכו,

להחזיק העלה על כף היד  עם גב העלה למעלה להוסיף כפית מהתערובת ולגלגל כמו אצבעות כשפנים העלה הופך להיות חיצוני הצד המבריק והחלק חיצוני!

לסדר בתוך הסיר בטורים צמודים  בסיום להפוך צלחת שטוחה מעל העלי גפן כדי שלא יתפרקו בזמן הבישול, ולהוסיף את כמות המים עם שאר המלח והלימון וחצי כוס שמן מלמעלה לתת רתיחה ולהנמיך האש לשעתיים לפחות  ומידיי פעם להוסיף עוד קצת מים לפי הצורך כי האורז סופג את המים הראשונים.

בהצלחה ובתיאבון............רוחמה לוי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 1qaz2wsx2 אלא אם צויין אחרת