66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

קציצות בשר ברוטב פירות יבשים.

אחד המאכלים הביתיים המנחמים ומחממי הבטן הם ללא ספק קציצות מבושלות ברוטב. כדי להגיע למרקם מושלם של קציצה מבושלת ברוטב עשיתי דוקטורט.  אני מוכנה לחלוק עמכם את הנוסחה לקציצה המושלמת כדי שתהנו גם אתם מקציצות נהדרות: רכות ועסיסיות.  הקציצות האלו הולכות עם כל רוטב- רוטב עגבניות, רוטב חמוץ מתוק והפעם, לכבוד ט"ו בשבט, גם עם רוטב מתקתק של פירות יבשים. 

כל עוד שומרים על היחס הנכון: בשר- ביצים- פירורי לחם- בצל ותפוח אדמה מובטחות לכם קציצות מושלמות!

להכנת הרוטב:

בסיר גדול וכבד מזהיבים 500 גרם בצלצלים קטנים

מוסיפים לסיר חבילת שזיפים מיובשים מגולענים וחבילת משמשים מיובשים שקצצנו גס

מאדים ביחד עם הבצל כ- 5 דקות.

מוסיפים לסיר ליטר ציר מרק עוף (או מים רותחים+ כף גדושה אבקת מרק עוף), כוס יין אדום וגם מקל קינמון.

נותנים לרוטב לרתוח ובינתיים מכינים את הקציצות:

מערבבים 500 גרם בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

תפוח אדמה מגורר

2 ביצים

חצי כוס פירורי לחם

מלח ופלפל שחור

 

מכדררים כדורים, ואם רוצים שהם יהיו אחידים ומושלמים, אפשר להשתמש בכף גלידה

כשרוטב הפירות היבשים רותח, מכניסים בזהירות את הקציצות לסיר ומבשלים ביחד כשעה.

 

ט"ו בשבט שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת