33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

זמנים של השראה

אנחנו חיים בצל ההשראה.

בכל תחומי חיינו רצוי וחשוב לחפש השראה ולהתחמם לאורו של ניסיון ולאורה של חכמה או הברקה.

בתפקידי הקודם, כשעמדתי בפתחו של שלב הניהול, שאלתי את עצמי: " לאורו של מי עתה?"

התשובה היתה מונחת , פרוסה וברורה. כמובן שנותן ההשראה היה בעל נעלים גדולות ואיכותיות ולא היתה כל כוונה לנסות להכנס לנעלים מסוג זה אלא להתבונן בהם, ללמוד איך הולכים עם סוג נעלים כאלו, להתחמם מעורם האיכותי ולזכור לאן ומהו הכיוון שיש ללכת בו.

בצמתים קשים במיוחד, הייתי נוהגת לשאול את עצמי: " אם הוא היה פה, מה היה עושה? מה היה מיעץ? כיצד היה מגיב? ואיך היה פותר את הקושי/ הבעיה?". חייבת להודות כי הרבה פעמים אף שהיתה לי "תשובתו" (זו שנלחשה באזני, באין רואה...), לא הצלחתי להכנס לנעליו (אפילו לא לנעלי הבית המרופטות).

אבל השראה והשראות תמיד הצליחו להניב ממני עוד ועוד.

ומכאן, בקפיצה לוליינית, לארוחות ערב שבת - כלומר ימי שישי בערב.

עוד מביתה של סבתי, מזל (ויש להניח שגם אצל סבתה, היה המנהג דומה), נהגו כולם להתאסף לארוחה של ביחד.

גם כשהבנים נישאו והתפזרו, דאגו להתאסף לשולחנה והגיד קידוש, לאכול ממיטב מטעמיה ולהסב ביחד כמשפחה אחת גדולה. המנהג המשיך גם בבית אימי ובשלב מסויים החלטנו על סבב. כך שאצלי מתאספים כולם אחת לשלושה שבועות. השולחן נערך בהתאם. כסאות רבים מצטרפים. בני המשפחה משתדלים להגיע חגיגיים. ויש משהו מאוד מיוחד ושווה בביחד הזה.

בבישולי, לסעודה זו, אני משתדלת בשנים האחרונות לקבל השראות, מעמים, עדות, סגנונות. בכל ארוחה כזו אני בוחרת בהשראה אחרת ולאורה מכינה את הארוחה. אני מקפידה לציין שזו השראה, סגנון, קרבה. בכדי שלא תגזל ממני החרות לשנות, להמציא, להוסיף או לשמוט.

וככה כל המשפחה עושה עימי מסעות למקומות קרובים ורחוקים של סגנונות וטעמים.

בעקבות מפגש אינטרנטי עם בן כתה שלי. אחד שלא נפגשנו מאז....עלתה ההשראה של מאכלי יוון על השולחן.

השבוע התנסינו בהשראה יוונית.

של דגים וזיתי קלמנטה, של ירקות בצורות שונות המון חצילים שום וצלפים. של מוסקה נהדרת וטעמי לימונים כבושים. האוכל היווני הינו אוכל דיי פשוט, ספוג בטעמים עשירים. ים תיכוניים. כזה שנוגע ומרעיד מיתרים.

והיה גם מרק. חורף עכשיו, חייבים לתת למלך הארוחה החורפית את מקומו. נו, אין ספק שהמרק הוא מלך השולחן של החורף ולכן גם בחרתי להציג אותו מכל מרכיבי הארוחה היוונית שלי.

במקור נקרא המרק הזה מרק אבגלומונו. שם יווני שורשי. אבל אני כבר ציינתי שאצלי מדובר בהשראה....

אז נקרא לו מרק בהשראה של אבגלומונו יווני.

מרכיבים

8 כוסות ציר מרק ירקות (במקור - מרק עוף)

שישה שיני שום מבושלים (במרק) וטחונים.

1. כוס אורז

מלח ופלפל שחור.

6 כפות לימון

3 ביצים

ההכנה

אל הציר הרותח להכניס את כוס האורז ולבשל עד שהאורז רך ומוכן.

לטעום ולהוסיף תבלינים.

להוריד מהאש

לערבב בקערה את הביצים עם מיץ הלימון.

תוך כדי ערבוב המרק להוסיף בהדרגה את הלימון המעורבב בביצים. לדאוג עד כמה שניתן שלא יקרישו אלא יסמיכו.

 

להגיש עם קמצוץ פיטרוזליה במרכז הצלחת.

 

מרק בהשראה יוונית

לשים מוזיקת רקע יוונית מתאימה. (לחיצה על התמונה).

אז יש לנו: טעמים, ריחות, שמיעות מוזיקליות...

חורף בחוץ וחם בנשמה... 

להוסיף לאוהבים, כוסית אוזו, לעצום את העינים ולצאת למסע!

בתאבון ובהנאה.

מושיקו, תודה על ההשראה להשראה.

 

 

 

שושה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת