00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

קציצות בשר ברוטב עגבניות סאן

מנה אהובה מאוד על ילדים , אבל לא רק

מצויין על ספגטי ( ספגטי ברוטב כדורי בשר)

אבל אפשר כמובן גם כקציצות בלבד.

אפשר גם להכין מעוף כמובן.

 

מה מכינים:

 

לקציצות:

500 גרם בקר טחון, עדיפות לצלעות

1 בצל                                        בערך 150 גרם

1 גזר קטן ( או חצי גדול)              בערך 50 גרם

1 קשוא קטן  בערך                     בערך  120 גרם

1 תפוח אדמה קטן                     בערך  100 גרם

חצי כוס פרורי לחם או קמח מצה

2 ביצים

1 כף שמן זית

1 כף שמן קנולה/צמחי אחר

כפית וחצי מלח בישול

רבע כפית פלפל שחור

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ                                                     בערך 150 גרם

1 גזר קטן מגורד דק ( או החצי השני......)          בערך 50 גרם

1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות 

1 קופסא של רסק עגבניות ( 100 גרם)

כף אבקת מרק עוף 

כפית מלח בישול

כפית סוכר

רבע כפית פלפל שחור

כוס וחצי מים 

 

אופן ההכנה:

1) מגרדים את הבצל במגרדת גסה או קוצצים דק 

2) מגרדים את תפוח האדמה, הקישוא והגזר במגרדת דקה

3) מכניסים לקערה את כל רכיבי הקציצות ומערבבים היטב, ממש ללוש.

4) מכסים בנילון נצמד ומשהים לכחצי שעה לפחות במקרר.

5) להכנת הרוטב מטגנים בצל עד להזהבה

6) מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב, יש לשים לב שלא ישרף

7) מוסיפים את העגבניה, רסק העגבניות, כוס וחצי המים ואת התבלינים , מערבבים ומביאים לרתיחה.

8) מגלגלים בידים רטובות כדורי בשר ומניחים ברוטב הרותח,

9) מכסים ומנמיכים את האש, מבשלים כשעה על אש קטנה.

10) אם רוצים להגיש כספגטי עם כדורי בשר אז במקביל

       בזמן הבישול של כדורי הבשר, מכינים ספגטי לפי ההוראות שעל האריזה.

       ולהגשה - מניחים ספגטי בצלחת ומעל את כדורי הבשר עם הרוטב.

 

 

אפשרויות נוספות:

- אפשר להכין כמובן מבשר עוף טחון במקום מבשר בקר טחון, או כל שילוב בינהם.

 

המלצות הגשה נוספות:

- טעים גם על אורז לבן. 

- יש ילדים שואהבים למעוך את כדורי הבשר מעל לספגטי /אורז למעין בולונז לעניים.

- טעים מאוד למלא חצי פיתה במעט חומוס ולהוסיף כדור בשר אחד או שתיים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת