00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

תבשיל קציצות עם אפונה וירקות

תמיד הייתה לי חולשה לאפונה. אני זוכר שבתור ילד הייתי אוהב אפונה עם רוטב והייתי מערבב אותו עם אורז לבן או תובל בתוכו לחם...אחחח איזה זיכרונות!

בתבשיל שלי כלולים בצלים, תפוחי אדמה, תחתיות ארטישוק ושומר אבל אפשר להוריד ירק כזה או אחר או במקביל להוסיף איזה ירקות שאתם אוהבים (פטריות, גזר, כרפס, שורשים למינהם) .

בכל מקרה התבשיל יהיה טעים - מילה שלי!!

לקציצות:

בצל קצוץ

תפוח אדמה מגורד וסחוט

400 גרם בשר

2 ביצים

כוס פירורי לחם

חופן פטרוזיליה קצוצה

כפית בהרט

כפית וחצי פפריקה מתוקה

מעט כורכום

מלח, פלפל שחור

לרוטב והתבשיל:

2 בצלים חתוכים לקוביות

4 שיני שום קצוצות

2 תפוחי אדמה בינוניים

שומר חתוך לרצועות

4 תחתיות ארטישוק מקופסת שימורים חתוכים לקוביות

3 כוסות אפונה

חופן של נענע קצוצה

חופן של פטרוזיליה קצוצה

חופן של כוסברה קצוצה

כף וחצי אבקת מרק עוף

2 עלי דפנה

כורכום

קצת בהרט

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים את המרכיבים לקציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.

בסיר רחב שמים את השמן ולאחר שהוא מתחמם מכניסים את תפוחי האדמה, הבצל, השום והשומר מערבבים וסוגרים מכסה לעשר דקות (לאיוד).

לאחר 10 דקות מוסיפים את האפונה וארטישוק ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים ועלי הדפנה, ממלאים במים, מוסיפים את עשבי התיבול ומביאים לרתיחה.

מנמיכים אש וסוגרים מכסה לעשרים דקות.

מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומתחילים לגלגל ולהכניס לסיר אחד אחד (בזהירות), סוגרים מכסה לחצי שעה ו...מוכן !!

(במהלך כל השלבים לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך)...

בתיאבון!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת