11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה במקרר?

ציטוט אוכל

מחקרים מראים שמבין האנשים העוסקים באכילה, מעטים שורדים (וואלאס אירווין(

עוף שלם ללא עצמות ממולא בעשבי תיבול

12/01/2012

אני אוהבת אתגרים (במטבח ומחוצה לו)

כך שכאשר האיש שלח לי במייל את הקישור לסרטון שקיבל ממישהו או מצא בעצמו ונראה לו נחמד, החלטתי לנסות ולעמוד במשימה.


נכון שאפשר לבקש מהקצב שיוציא את העצמות מהעוף, אבל איפה הכיף בזה ותחושת הסיפוק בביצוע של המשימה? ☺

לאחר שהניסיון בוצע בהצלחה אני גאה להראות לכם את התהליך, תוכלו ללמוד גם אייך עושים את התהליך תוך מעקב אחרי ההוראות בסרטון ולהתרשם מהביצוע עם צילומים שלי מבצעת אותם.

כל התהליך היה מצחיק מאד ,אני ליד השולחן עם העוף על הקרש והסכין ביד והאיש עם עכבר המחשב ביד ולידו המצלמה. אני עם ההוראות, תנגן תעצור, תנגן תעצור, תחזור קצת אחורה שאראה שוב וכך הלאה וכך הלאה. ☺

 

ועכשיו לעניין עצמו:

 

מצרכים:

 1 עוף שלם נקי

3 בצלים פרוסים לפרוסות דקות

סומק

 

למילוי:

עשבי תיבול ( פטרוזיליה , תימין, מרווה, רוזמרין)

בערך 5 פטריות שמפיניון

1 בצל

6 שיני שום

מל"פ

 

לפני ה"טיפול" בעוף מכינים את המילוי.

אני השתמשתי בעשבים מהגינה (כמפורט למעלה) אותם טחנתי עם פטריות, בצל, שום ושמן זית במעבד המזון.

 

תהליך הוצאת העצמות בסרטון של השף המפורסם Jacques Pépin

מומלץ לצפות בו עד הסוף לפני קריאת התהליך

 

 

 

וכך נראה התהליך שלי:

  • מתחילים בחיתוך הכנף במפרק

 

 

  • חותכים באותה צורה גם את הכנף השניה.

 

 

לאחר חיתוך הכנף אפשר להכין ממנה "לוליפופ" מעין סוכריה על מקל מעוף.

כפי שהוא מראה בסרטון.

כך זה נראה לאחר הוצאת עצם אחת וקיפול הבשר על העצם. את ה'סוכריה' הזו אפשר לטבול בביצה ופירורי לחם ולטגן או לאפות.

ה'סוכריות' האלו מתאימות למזנון חופשי בתור אפריטיף (רק שצריך לקנות חבילת כנפיים בשביל זה ☺)

 

 

את כל תהליך הוצאת עצמות החזה לא צילמנו כי היינו עסוקים בלעקוב אחרי ההוראות אבל ההסבר שלו ברור וגם הצילומים. 

  • ראשית מוציאים את 'עצם המשאלות', צריך להיזהר לא להידקר.
  • חותכים את העוף בגב לאורך,מרימים את העור ליד הכנף ומחפשים את המפרק.
  • חותכים/מפרידים בין הכנף לחזה. (אם לא בטוחים שהחיתוך במקום משחקים מעט עם הסכין עד שמגלים את המיקום המדויק.)
  • מבצעים את אותו חיתוך גם בצד השני.
  • תופסים את עצמות החזה ביד אחת ובשנייה מקלפים את החזה מהעצם עם הכנף כלפי חוץ עד שרואים את החיבור של הרגל .
  • עושים את אותה משיכה גם בצד השני.
  • שמים שתי אצבעות בחיבור העור לצלעות מקדימה ומושכים למטה עד שכל השלד נקי.
  • הופכים את העוף על הצד וחותכים את מפרק הרגל מקפלים את הרגל למעלה ומושכים החוצה עד לשחרור  החיבור ומושכים החוצה.
  • אותו דבר בצד השני.
  • מושכים את כל העור עם הרגלים עד להפרדה מהעצמות.

 כך נראה העוף בשלב זה.

עצם המשאלות בצד שמאל למטה ורואים שעוד יש עצמות בכנפיים וברגלים.

 

  • בעזרת האצבעות משחררים את ה'פילה' מהצלעות, תופסים עם מגבת את קצה הגיד של הפילה ובעזרת גב הסכין מגרדים ומנקים את הגיד מהפילה ומניחים בצד את החתיכות לשימוש אח"כ.
  • להוצאת העצם מהרגל חותכים מסביב למפרק עד שנוכל לאחוז בו.
  • מחזיקים בקצה העצם ובעזרת הסכים מגרדים את הבשר מעל העצם עד שמגיעים למפרק הברך.
  • חותכים מסביבו לשחרר את הגידים והבשר וממשיכים לגרד עד לקצה הרגל.
  • מושכים את הבשר על העצם רק כדי לראות את החיבור לרגל ובעזרת גב הסכין נותנים מכה לשבירת העצם בקצה.
  • מושכים את העצם שגירדנו החוצה.
  • חוזרים על התהליך גם ברגל השניה.
  • כדי להוציא את העצמות שנשארו בכנפיים, חותכים מסביב למפרק את הגידים והבשר ודוחפים למטה כך שהעצם משתחררת.

 כך זה נראה אחרי הוצאת כל העצמות כשהפילה מונח בצד.

 

  • מניחים את הפילה לאורך צידי החזה למלא את החלל בו היו במקור.
  • מפזרים מעט מלח ופלפל.
  • דוחפים חלק מהמילוי לתוך חלל הרגליים

 

  • מורחים את המילוי הנותר על כל העוף

 

  • מקפלים צד אחד פנימה ועליו את הצד השני.
  • הופכים את העוף לצד השני ( להיזהר שהמילוי לא יישפך )
  • מצליבים את הרגלים אחת על השניה וקושרים בחוט שמשון. משאירים מספיק חוט לקשירה בסוף.

  • עושים לולאה מהחוט מעבירים מתחת לעוף וקושרים (כדאי להסתכל בסרטון לשם כך).

  • סוגרים את הפתחים עם העור שנשאר. במידה ולא נשאר עור מהגרון אפשר לשים נייר אלומיניום או נייר אפיה כדי שלא יישפך המילוי החוצה.

זהו, יש לנו עוף ללא עצמות קשור למשעי ☺

 

מה שנותר זה

  • לשים בצל בתבנית
  • לפזר על הבצל מל"פ וסומק
  • להניח על הבצל את העוף עם הגב למטה.
  • לפזר עליו מהסומק ולקשט בתימין ומרווה.

  • לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור לשעה בחום בינוני.
  • אחרי שעה להוריד את הנייר ולאפות עד שמשחים מצד אחד.
  • להפוך לצד שני ולהשחים גם.

מתקבל עוף שחום ועסיסי.

 

כך נראה העוף הפרוס, אין חשש לפרוס לרוחב כי אין עצמות ורואים את המילוי.

את הפריסה התחלתי בצד החזה.

 

כך נראה כל העוף פרוס

 

 

ובהגשה עם תפוחי אדמה ובצל

 

 

בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל noga moon אלא אם צויין אחרת