00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת גבינה ותותים בכוס אישית

 

 

מכירים את השיר?

 אין אין אין מסיבה ...

בלי בלי בלי בלי עוגה....

 

אז זהו שדוקא יש מסיבה ואפילו בלי עוגה !

כי את הקינוח היפה והטעים הזה הכנתי לכבוד מסיבת חברים שהייתה בביתי, ומאחר ולא רציתי לעבוד בזמן המסיבה, ואפילו אם זה רק כדי לחתוך עוגה, החלטתי להכין את הקינוח מראש וברגע האמת פשוט להוציא מהמקרר ולחכות למחמאות שיגיעו, ותאמינו לי הן יגיעו!!!!!!!! 


 

 

 

אה.. ושכחתי לציין משהו חשוב והוא שהקינוח הזה כל כך קל להכנה שאפילו אתם תופתעו...

אז שנתחיל  

 

 

דבר ראשון נתחיל בהכנת השטרויזל... איזה שם מפוצץ לפרורי בצק...חחח (אותו אפשר אפילו להכין מראש ולשמור בקופסא סגורה).

המצרכים

150 גר` קמח

150 גר` חמאה קרה

150 גר` סוכר

ההכנה: 1. מכניסים את כל החומרים יחד אל מעבד המזון, ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פרורי.

             2. מפזרים את פרורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לקירור לחצי שעה עד שהפרורים מתקשים.

             3. אופים בתנור כחצי שעה בחום של- כ-150 מעלות.

             4. מצננים ושומרים בצד. ( אם יש צורך מפוררים מעט בידיים כשהפרורים עדיין חמימים)

 

עכשיו נעבור להכנת התותים, לא לא אין צורך לצאת אל השדה..:

המצרכים:

1 חב` תותים

3 כפיות אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל איכותי

ההכנה: 1. נתחיל בניקוי התותים ושטיפתם. כעת שימרו בצד חמישה תותים שלמים ויפים.

            2. את יתר התותים חיתכו לקוביות קטנות והוסיפו להם את א. סוכר  ותמצית הוניל ערבבו היטב והניחו בצד.

 

ולבסוף קרם הגבינה...

המצרכים:

2 מיכלים של שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

250 גר` גבינה לבנה

גרידת לימון מלימון אחד

ההכנה:  1. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת הסוכר ואינסטנט פודניג וניל. עד לקבלת קצף יציב.

              2. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הגבינה וגרידת הלימון, ומערבבים ידנית עד לאיחוד התערובת.

              3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד כחצי שעה - שעה לפני ההגשה.

 

ועכשיו כשסיימנו את כל העבודה "הקשה"  מה שנשאר הוא להרכיב את הקינוח בכוסות:


  1. בחרו לעצמכם את הכוסות שאתם רוצים למלא, רצוי שיהיו שקופות...

  2. מלאו כ- 1/4 מגובהה של כל כוס מתערובת התותים החתוכים. 

  3. הוסיפו מעל התותים את קרם הגבינה (אפשר להיעזר בשקית זילוף) 

  4. ופזרו מעל מעט מהשטרויזל.

 

* מי שמעוניין לקשט קצת יותר יכול לקחת את התותים השלמים שהשארנו בצד לפרוס אותם לפרוסות דקות ולפני הכנסת קרם הגבינה, לסדר אותם יפה מסביב ובצמוד לדפנות הכוס. 

   ומעל קרם הגבינה לשים עוד חתיכת תות לקישוט.

 

 

 

 

 

ועכשיו צאו בריקוד סוער תהנו מהמסיבה ותראו איך כולם באים אליכם לפרגן 


 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא! 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת