00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

הריזוטו הראשון שלי

14/01/2012

הרבה זמן אני מחפש מתכון כיפי לריזוטו שיצוד את עיני והנה מצאתי.

לבשל ריזוטו פעם ראשונה זה כמו לעשות אהבה בפעם הראשונה,אתה מת שזה יגיע,אתה חולם על רגעים קסומים,אתה יודע בסתר ליבך שיש סיכוי שזה לא יצליח,אצלי הייתה התאמה מושלמת.

 

אז בואו נתחיל

 

מצרכים:

שמן זית לטיגון

3 כוסות אורז ריזוטו

בצל לבן שלם

4 שיני שום קצוצות

2 סלסלות פטריות מאיזה סוגים שרוצים (אני שמתי שמפיניון), חתוכות בגודל של 4 ס"מ

2 כפיות שטוחות של אבקת מרק בטעם פטריות

חצי כפית פלפל שחור

מיץ סחוט מלימון חצי לריזוטו וחצי לפטריות

כוס ורבע יין מרלו אדום

ליטר וחצי מים רותחים (אפשר במקום מים ציר ירקות)

 5-6ענפי טימין

רבע חבילת חמאה

הכנה:

חותכים את הבצל לריבועים קטנים (1 ס"מ) ומטגנים אותם על אש קטנה במעט שמן זית בסיר. חשוב לערבב את הבצל כל הזמן כדי שלא יישרף.

לאחר שהבצל הזהיב קלות (עניין של דקה) מוסיפים את השום והריזוטו ומערבבים.

להשאר כל הזמן על אש קטנה.

לאחר 3-4 דקות לשפוך לריזוטו את כוס היין ולהמשיך לערבב כדי שלא ידבק לתחתית הסיר,הפטריות כ"כ אוהבות יין,ממש שיכורות.

לאחר 2 דקות ערבוב להוסיף חצי ליטר מים ולערבב. לאחר שהמים נספגים, להוסיף עוד חצי ליטר, לערבב,להוסיף את אבקת הפטריות ומיץ מחצי לימון לחכות שיספגו ולהוסיף את שאר המים. חשוב לערבב היטב לאורך כל התהליך ולוודא שהמים נספגו. אז לכסות את הסיר עם מכסה, מדי פעם לערבב. אם יש צורך, אפשר להגביר לאש בינונית.

במקביל, במחבת ועל אש בינונית-קטנה, לטגן עם מעט שמן זית חופן של פטריות במשך דקה, להוסיף חצי כוס יין אדום,כפית אבקת מרק פיטריות,מלח,פלפל ולערבב.ולאחר מכן לטגן עוד חופן ולאחר דקה עוד חופן עד שכל הפטריות במחבת. להוסיף גם את מיץ מחצי הלימון ולערבב 2 דקות, לטגן את כל הפטריות במשך 3 דקות באופן שווה (כולן אמורות להשחים).
מעל הפטריות, לגרד את עלי הטימין מהענפים (אפשר עם סכין לכיוון הנגדי לצמיחת העלים) ולערבב הכל במשך 3 דקות.

לטעום ולתקן תיבול,אל תתביישו ותשארו עם הריזוטו המקורי,תוסיפו,תתקנו,תתבלו,תטעמו,תהנו מההכנה שלו.

להוסיף לסיר הריזוטו את החמאה חתוכה לפרוסות דקות ולערבב טוב טוב עד שהחמאה נמסה בין הריזוטואים הקטנים.

המשפט הבא הוא המשפט החשוב בכל ההכנה של הריזוטו:

לוודא שהריזוטו רך ולהוסיף אליו את הפטריות. לערבב במשך דקה,טיפ קטן,הריזוטו ממשיך להתבשל גם לאחר שכיבינו את האש,לכן חשוב לכבות אותה קצת לפני שהריזוטו התרכך לגמרי ולכסות במכסה.

רבע שעה אח"כ והוא רך,נימוך עם ריחות משכרים של יין.

אם אתם רוצים להשתגע לגמרי מהטעם  שימו פרמז'ן מעל ותתעלפו.

הילדים והאשה השתגעו מהמתכון המדהים הזה שנלקח מבלוג שנקרא

שניים וג'י בורגר,אין בו הרבה רשומות,נראה לי שהוא לא פעיל אפילו, אך מה שיש איכותי.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1785471

תודה רבה על ההשראה והמתכון.

 

ככה  זה נראה אצלי:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת