00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

שיהיה לך יום כתום

את הביטוי המפורסם הזה (אולי אתם מכירים אותו בגרסתו הורודה) שמעתי לראשונה לפני הרבה שנים בין דוכני שוק הכרמל כאשר ביקרתי שם עם חברתי דאז. בחורה יצוגית ומושכת שבאותו יום קיץ הביל העזה ללבוש גופיה כתומה. החום הקשה ממילא אף גבר עם נוכחותה ופסיעותיה ומישהו לא התאפק ושלח לעברה :"שיהיה לך יום כתום!". לא ניכנס כאן לפרשנויות ונשאיר את כוונת המשורר אי שם בין סמטאות השוק, אני בטוחה שהן הצבע והן הבחורה "עשו את זה" גם יחד, אבל הכתום ללא ספק הוא אחד הצבעים השמחים והמעודדים שיש. אגב, ידוע משכבר הימים שצבעים משפיעים על מצב הרוח ואחד הסוגים של טיפול אלטרנטיבי מתמקד בתראפיה בצבעים.
(כמה  עובדות מעניינות על הצבע הכתום תוכלו למצוא כאן).
אצלי הכתום תמיד מקושר לחורף כי האפרסמונים והתפוזים הם הפירות בתקופה זו. ולהבדיל מאפרסמון המתוק שנעדר כמעט כל שמץ של ניחוח הרי התפוז הוא ממש מלך הניחוחות. אני מאוד אוהבת תפוזים! אולי בשל העובדה שבתקופת הילדות הם היו כל כך נדירים בביתנו, ואולי בגלל הקישוריות שלי בינהם לחגיגות הסילבסטר, אולי הצבע הבוהק והעליז פשוט עושה לי טוב על הלב, אולי בגלל שחסר לי איזה ויטמין C בו התפוזים עשירים ואולי דווקא בגלל שיש לי העדפה לטעמים חמוצים-מתוקים, וככל הנראה הכל גם יחד. כך א אחרת, בתקופה קרירה וחשוכה של החורף אני מסוגלת לחסל יותר מפרי אחד במכה וגם קילוף ונתזים של עסיס הפרי לכל עבר לא ירתיעו אתי מזה. 
לעומת זאת, לשלב תפוזים באוכל לא יצא לי הרבה. כלומר, ברור שהכנתי מתישהו עוגה עם מיץ תפוזים ואני גם משלבת גרידת תפוזים בעוגיות לעיתים קרובות, אבל תפוזים ובשר לא הסתדרו לי בראש. לא יודעת, הרי עוף עם סילאן הכנתי, פירות יבשים באורז אני מאוד-מאוד הואבת אבל ככה, נטורל עם מיץ תפוזים? לא בשבילי! (בטח לא בשביל האיש שלצידי!) רק שהפעם חוש ההרפתקנות והסקרנות גברו עלי ולא עניין אותי מה האיש רוצה, ראיתי מתכון פשוט של עוף מוקפץ במיץ תפוזים ולא יכולתי לעצור. סחטתי, הקפצתי ונהנתי ממנה מיוחדת וטעימה באופן מפתיע! כפי שציינתי שילוב החמוץ והמתוק הוא מושלם לטעמי והמוקפץ הזה היה בדיוק כזה, נהדר ומושלם!
מה אגיד לכם? לפעמים כל מה שנדרש זה הפרעות קשב ושעמום  המתכון הנכון בזמן הנכון:-)

בהשראת חגיגות ה-15 לפורטל תפוז! שיהיה לך יום כתום כל החיים!

 

 

 

*מתכון של מאיה מרום מתוך פינתה הקבועה ב"זמנים מודרניים"*

נתחי חזה עוף מוקפצים במיץ תפוזים

הרכיבים(ל-4 מנות):
500 חזה עוף פרוס לרצועות דקות
1 כף קורנפלור
1/2 פלפל אדום חתוך גס
1/2 בצל סגול קצוץ גס
1 כף שמן
1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף(לא חובה)
לרוטב:
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
3 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כפית מלח

ההכנה:
מערבבים את רצועות העוף עם הקורנפלור עד שהן מצופות היטב ומאירים בטמפרטורת החדר עד השימוש.(ניתן להשאיר כחצי שעה בחוץ ועד 24 שעות במקרר. מוציאים כחצי שעה לפני הטיגון מהמקרר).
מערבבים בכוס את כל חומרי הרוטב.
מחממים את כף השמן מחבת גדולה (כדי שתכיל את כל העוף בשכבה אחת).
כשהמחבת חמה מאוד מעבירים את רצועות העוף, בעזרת כף עץ משטחים בזהירות ומפרידים ביניהן כד שלא ידבקו אחת לשניה.
מטגנים מבלי לערבב במשך דקה.
מערבבים, מוסיפים את הבצל, הפלפל ופלפל הצ'ילי ומטגנים דקה נוספת.
יוצקים למחבת את כוס הרוטב ומבשלים על אש גבוהה כמה דקות עד שהרוטב רותח ומסמיך והעוף מוכן דיו (שולפים בזהירות חתיכה עבה של עוף ובודקים). חשוב להזהר מבישול יתר!
מורידים מהאשש ומגישים על אורז.

 

הפעם אין הערות! זה פשוט וזה טעים!

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת