88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

לחמניות בריאות רכות, מלאות, קלות ושומרות על טריות - בלי גלוטן

כמה פעמים אני צריכה להזכיר שהבטחות אני תמיד מקיימת? לא חשוב... גם אם אני לא צריכה להזכיר, אני נהנית... לא תיתנו לי את התענוג הזה? במיוחד כשמדובר באחת ה-הבטחות מאז שאני זוכרת את עצמי מתחילה ומתמסרת לבחירה לדאוג להרחבת ההיצע הקולינרי האיכותי של הצליאקים. ההבטחה ללחמניות משובחות, עשירות בערך תזונתי, כאלו ששומרות על טריותן לאורך שעות (12 שעות לפחות, טריות מלאה ללא קירור וללא הקפאה!), זולות, קלות הכנה, לא מתפוררות והכי הכי חשוב... בטעם שילדים אוהבים!!!

כמה פעמים אני צריכה להוכיח שאני פרפקציוניסטית ומאוד מאוד חסרת פשרות כשמדובר באישור מתכון שישביע את רצוני? גם כאן לא נראה לי שאני צריכה, אבל נו... שברתי שיא לכבודכם - תנו לי להתמוגג מזה :P

טוב, די! הבנתי, אין לכם סבלנות. אתם רוצים את המתכון - אז נשאיר את ההתמוגגות שלי לפעם אחרת (כשתחזרו עם החוויות) ובואו קבלו אותו, את המתכון שישנה לכם את תפיסת העולם בכל מה שקשור ללחם נטול גלוטן. את כל הסעיפים שמניתי בפיסקה הראשונה יישמתי על המתכון הזה, תיכף תגלו לבד ובחישוב מהיר של עלויות מתקבלת התוצאה הבאה: 30 ש"ח ל-24 לחמניות אצבע. זה מחיר נמוך גם מהלחמניות הכי זולות בצד של הגלוטן, שלא להשוות בכלל את האיכות התזונתית והטעם של לחמניה ביתית.

עוד הבטחה אחת שאפשר לסמן עליה V גדול.

לחמניות בריאות רכות, מלאות, קלות ושומרות על טריות (עם קמח תמי) - בלי גלוטן

 

המצרכים

  1. 1 קובייה (50 גר') שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)
  2. 3  כוסות מים פושרים
  3. 3  חלבוני ביצים גדולות
  4. 5  כפות שמן זית מעודן
  5. 2  כפות סוכר קנים
  6. ¾  כפית מלח
  7. 500  גרם  קמח תמי
  8. 330  גרם קמח קונדיטור
  9. ¾  כוס קמח שקדים או גרעיני חמניות טחונים

הכנה

  1. לקערת מערבל, מצוייד בוו שטוחה (K), יוצקים את כל המצרכים (סעיפים 1-6) לפי סדר הופעתם: שמרים, מים, חלבונים, שמן, סוכר ומלח, מערבלים במהירות נמוכה רק להתמוססות השמרים.
  2. מערבבים בשקית את הקמחים ומוסיפים לרטובים בקערה. מערבלים במהירות בינונית למשך 8-10 דקות לקבלת מסת בצק דלילה למדי אך אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כחצי שעה עד הכפלת הנפח.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הבצק ומקטינים אותו בעזרת כף/מרית רחבה. ממלאים בשקית זילוף מצויידת בצנתר חלק קוטר 3 ס"מ ומזלפים על תבנית מרופדת נייר אפייה, זילוף כפול לגובה (כלומר: הלוך-חזור מעל העיסה שזולפה). חשוב לשמור על מרווחים של 3-4 ס"מ בין היחידות. להחליק קלות את פני הלחמניות במברשת או כפות ידיים מורטבות במים/שמן (מים יתנו קרום קשה ומאט ואילו שמן יעניק קרום מבריק ורך)
  4. אופים 25 דקות, מוציאים ומצננים על רשת. ניתן להקפיא כשהלחמניות כמעט קרות.

טיפים/תוספות:

  • אם רוצים ציפוי מבריק, יש להוציא את הלחמניות כעבור 20 דקות, להבריש במהירות, לפזר שומשום/פרג  ולהחזיר לתנור ל-5 דקות אחרונות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת