00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

סיור קולינארי בנצרת

בעת האחרונה ביקרתי מספר פעמים בנצרת. מבחינה גסטרונומית אני משתדל לגלות כל הזמן את מכמניה – והפעם התוודעתי למספר מסעדות, שכמעט ואינן מוכרות לקהל היהודי.

תשרין

תשרין היא מסעדה ערבית מודרנית, השוכנת בכיכר המעיין. המטבח בה מציג פיוז'ן קולינארי של מזרח-מערב, כזה שלא מפחד לשלב בין אירופה הקלאסית לפלסטין. התפריט מלא תעוזה ומכיל מנות כמו: פילה ברוטב אננס, חזה עוף ברוטב פסיפלורה, חזה עוף במילוי שרימפס וכו'. תודו שזה נשמע מסקרן.


המסעדה שוכנת בבניין אבן מהמאה ה- 19, המשרה אווירה אוריינטלית. היא אסתטית, מהודרת, השירות בה אדיב, מקצועי ו"תל-אביבי" לחלוטין. המקום מהווה דוגמא להתפתחות הקולינארית שחווה העיר בשנים האחרונות.לא הייתי מתבייש לארח פה אורחים מחו"ל לדוגמא.


להלן המנות שהוזמנו:

סלט תרד ובזיליקום ברוטב איטלקי

חציל שלם במילוי גבינה ופסטו

עראיס. פיתת טאבון במילוי בשר קבב וגבינה צהובה

מחמר. נתחי עוף עם בצל וצנוברים על פיתת טאבון

לחם הוגש על חשבון הבית

קינוח מלבי על חשבון הבית


אמנם לא אכלתי בתישרין מנה כלשהי שיצאתי ממנה מגדרי, אך רף בסיס חיובי נשמר לאורך כל הארוחה. העראיס מהווה דוגמא לדברים הטובים, שיוצאים מתנור העץ שבכניסה. החציל בפסטו, שהוגש מוקרם בגבינה צהובה, היה מושחת ומהנה. המחמר סבל אמנם מתיבול יתר, אך היווה וריאציה ערבית חביבה לפיצה. ניכר שעובדים כאן עם חומרי גלם טובים ושהאוכל טרי. הכוונות הטובות מצליחות להתגבר על חוסר דיוק פה ושם במטבח. המסעדה אמנם לא מגיעה לשיאים הקולינאריים של אלרדא (שהיא האורים והתומים מבחינתי בז'אנר הערבי-מודרני), אך מדובר במקום שונה, מעניין וראוי בהחלט.

ציון: 4 כוכבים


אל מיג'אנה

אל מיג'אנה היא מסעדת שף ערבית, בעלת תפריט רחב למדי, ששוכנת אף היא בכיכר המעיין. מצד אחד היא פונה לקהל הצליינים הנוצרי עם מאכלים כמו קורדון בלו, פירות ים וכו' – ומצד שני מוגשים בה מטעמים מקומיים אותנטיים (בניגוד לתשרין אין כאן ניסיון לבצע סינתזה בין מזרח למערב). היא מעוצבת בצורה מודרנית, נעימה ומזמינה.


באופן טבעי העדפתי להתרשם מהאוכל הערבי המקומי - ולהלן המנות שהוזמנו:

ארטישוק ממולא בבשר (55 ₪).

שיש ברק (55 ₪)

מבחר סלטי הבית: חומוס, חצילים, לבנה, עגבניות שרי וטונה עם תירס.


היתה זו ארוחה בינונית. השיש ברק, מנה לבנונית הנפוצה בגליל, הכילה כיסונים ממולאים חביבים, שהוגשו ברוטב יוגורט נטול "שפיץ", שלא היה חמצמץ כלל. הארטישוק הממולא היה בסדר, אך לא מעבר לכך. גם הסלטים היו סטנדרטים בלבד. נראה שהניסיון של אל מיג'אנה לכוון לשני עולמות שונים כל-כך, גורם לה ליפול בין הכיסאות.

ציון: 3 כוכבים


מסעדת עפיף סאיג

עפיף סיאג היא חומוסיה, השוכנת ברחוב תואפיק זאייד, המוכר לישראלים בשם "רחוב המוסכים". היא מנהלת תחרות לא פשוטה עם "מסעדת ניזאר" הסמוכה (שהיא החומוסיה הטובה ביותר בנצרת – ואחת המעולות בישראל כולה).


להלן המנות שהוזמנו

חומוס:

מסבחה:

סלט ירקות:

 

החומוס כאן שייך לז'אנר הגלילי: קליל, עדין ונעים. גם המסבחה בסדר, אוורירית ומתובלת בעדינות. יחד עם זאת אין לשניהם את האיכות הממכרת של השכן המופלא ממול.

ציון:3 כוכבים


כנאפה בנצרת

לאחרונה שמעתי שחיים כהן, במסעדתו החדשה "יפו תל-אביב", מגיש כנאפה זוגית במחיר 50 ₪. אם תושבי נצרת היו שומעים על זה, הם בוודאי היו מתפוצצים מצחוק. הכנאפה הנצרתית היא מאכל עממי, זול – ובאיכות הגבוהה ביותר בארץ. שני מוסדות מקומיים מנהלים קרב עיקש על תואר הכנאפה הטובה בעיר: אל מוכתאר וממתקי מחרום. באופן אישי אין לי העדפה מיוחדת לאחד מהם – שניהם הטופ שבטופ. תביטו בתמונות ותחליטו בעצמכם מה טעים יותר...

אל מוכתאר:


ממתקי מחרום:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת