33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

והיום אנחנו בלי בשרים :-)

מתחילים מדג סלמון בתנור:

כ-800 גר' דג סלמון                    

מיץ מלימון שלם

2 גבעולי רוזמרין

שמן זית

מלח גס, פלפל

ולהגשה : מעט חמאה ושקדים מולבנים פרוסים

לעסות את הדג בשמ''ז. לפזר מלח גס ופלפל. 5 דק' לפני הכניסה לתנור למזוג מיץ לימון ולהניח גבעולי רוזמרין על הדג. לסגור בנייר אפיה כמו מעטפה, 20 דק' בתנור בחום בינוני.

בינתיים במחבת לקלות במעט חמאה שקדים פרוסים ולהגיש יחד.

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 אפונת שלג מוקפצת:

קופסה של אפונה בתרמילים טרייה

שמן זית

פרוסות שום

חופן שומשום

2 כפות סויה

שקדים פרוסים

מכינים מי קרח מבעוד מועד. קוצצים את התרמילים בקצוות וחותכים לקוביות (לקח לי הרבה זמן לחתוך אותה אבל שווה את העבודה ;)). מבשלים במים רותחים 5 דק'. מסננים את האפונה וישר מניחים ל-5 דק' במי קרח בקערה גדולה. מסננים שוב.

במחבת עם שמן זית מטגנים קלות פרוסות שום, שומשום ושקדים פרוסים. מוסיפים 2 כפות סויה ולאחר מכן את האפונה. מקפיצים כ-5 דק' וזהו.

 

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

מרק עדשים ירוקות:

3/4 כוס עדשים ירוקות                   

1/2 כוס אורז

6 כוסות ציר עוף/מים

1 כוס עגבניות מרוסקות

1 בצל קצוץ                                            

כפית שום כתוש

2 כפות פפריקה

מלח ופלפל לטעם 

מתחילים בהכנה 3 ימים לפני. משרים את העדשים 8 שעות במים. מסננים ואז מנביטים את העדשים במשך יומיים עד שהנבט באורך הגרעין (מנביטים במסננת שמעליה צלחת עמוקה במקום חשוך ושוטפים את העדשים 2-3  פעמים ביום).

מטגנים את הבצל +שום בסיר גבוה. מוסיפים פפריקה ועגבניות מחממים מעט. אז מוסיפים את העדשים+אורז+מים ומרתיחים. מבשלים על אש קטנה 1/2 שעה. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים עוד 1/4 שעה.

  

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

לשישי בצהריים הכנתי מאפינס בטטה :

2 בטטות +1 תפוח אדמה מבושלים עד רכות 

בצל גדול מטוגן בשמ''ז

3 כפות שמן זית                                               

ביצה

3/4 כוס פירורי לחם

1 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל

לערבב הכל יחד. בתבנית מאפינס כ-20 דק' בחום בינוני.

 

 

 

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות:

שקית שעועית ירוקה קפואה                        

3 בצלים

1 כפית שום כתוש

כוס עגבניות מרוסקות

כוס מים

כף בזיליקום יבש

מלח ופלפל

לטגן בצל ושום.להכניס עגבניות+מים+שעועית ולבשל כ-15 דק' על אש בינונית בסיר מכוסה. להוסיף בזיליקום ותבלינים ולהמשיך לבשל עוד 10 דק'.

 

 

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ולקינוח - עוגיות ג'ינג'ר בזיגוג תפוזים מהאתר בצק אלים :

1/4 כוס שמן (השתמשתי בקנולה)

1/2 כוס ריוויון

1 ביצה

1כפית סודה לשתיה

1/2 כוס סוכר קנים

3 כפות גדושות סילאן

1 כפית קינמון

1 כפית זנגוויל(ג'ינג'ר) טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1.5 כוסות קמח

ולזיגוג : 50 גר' אבקת סוכר + 3 כפות מיץ תפוזים + גרידה של קליפה מחצי תפוז לערבב הכל היטב.

מערבבים את כל המצרכים לעוגיות. העיסה יוצאת דלילה אז להניח תלוליות קטנות בעזרת כפית על גבי נייר אפיה עם רווחים כי הן מתפשטות. 12 דק' בדיוק ב- 170 מעלות.

כשזה יוצא לצנן על רשת ולהכין את האייסינג. בעזרת מזלג לזרזף מעל העוגיות ולהניח להתקשות באוויר.

יוצאות 32 עוגיות מדליקות!

 

שבת שלום לכולנו.

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת