00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

אייריש קרים מתכון מצולם

27/01/2012


חברים חדשים בחניתה הזמינו אותנו לארוחת ערב בערב שישי.

התחשק לי להכין ולהביא עימי אייריש קרים, טעים, ביתי ומפנק. אז הצצתי במתכון של האייריש קרים שקיבלתי מציפי אחרי מפגש של "המפתח ליצירה" בכרכור בספטמבר. המתכון המקורי הוא מהספר "מתנות מהמטבח" של גיל חובב. אצלי הוא עבר קצת שינויים.

איירישקרים:

בקבוק גדול:

5 חלמונים, 1 כוס סוכר, 1 כפית וניל} תערובת בהירה
1 כפית קפה נמס
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1 כוס וודקה

לערבב בעדינות עם התערובת הבהירה. לשמור בבקבוק סגור במקרר.

אבל לא היה לי חצי ליטר שמנת מתוקה אלא רק 250 מ"ל שזו חבילה אחת. אז שיניתי קצת את הכמויות, ובגלל שזכרתי שבפעמים הקודמות הסוכר שלי, סוכר קנים צהבהב מיאן להתאחד עם התערובת, החלטתי להמיס אותו במעט מים רותחים. באותה הזדמנות המסתי גם חצי כפית קפה נמס מגורען.

וכך הכל התאחד היטב ועלה לתערובת אוורירית מטריפה.

אז הנה המרכיבים (כמויות מדויקות בסוף)

שלב 1: להמיס חצי כפית קפה נמס מגורען ואיכותי בממש מעט מים רותחים. אולי כף או שתיים. להוסיף חצי כוס סוכר קנים דק גרגר ולערבב. אל דאגה- לא שותים את זה עדיין.

נותנים לסוכר את הזמן שלו להרטב. זה לטובה. ועוברים לביצים.

3 ביצים, להפריד חלמון מחלבון

להעביר את החלמונים להקצפה

לערבל מעט ולהוסיף 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה לקצפת

להקציף ולהוסיף את תערובת הסוכר והקפה

להקציף לקצף יציב ובהיר

להוסיף חצי כוס וודקה משובחת (אני משתמשת בפינלנדיה) ולערבל עוד ממש קצת.

למזוג לבקבוקים נאים ולתת מתנה למי שאוהבים

כדאי לנער היטב לפני המזיגה, כמו שרואים בצילום יש הפרדות טבעית, אבל מעררבים ומוזגים קצפת לכוס ושותים...

ומה לעשות במה שנשאר קרי שלושה חלבונים טריים בטמפרטורת החדר?

עוגה במיקרו, מבוססת על המתכון של מיכל כספית. במקום 3 ביצים, 3 חלבונים. יצאה טעימה מאוד.

הבאנו איתנו את האייריש קרים ואת העוגה ונהננו מחברה נעימה וארוחה טעימה.

בדרך הביתה קפאנו! איזה קור!

מזל שהבוקר השמש יצאה ויכולנו להנות מבוקר משחקים במועדון. ועוד כוסית אייריש מוקצפת ונעימה לחמם את הגרון

המתכון בכמויות:

3 חלמונים

חצי כוס סוכר קנים דק

חצי כפית קפה

מיכל 250 מ"ל של שמנת מתוקה לקצפת

כפית תמצית וניל טבעית

חצי כוס וודקה פינלנדיה או ברמה דומה

מעט מים להמסת הסוכר והקפה

בקבוקי זכוכית לביקבוק התוצרת

תגיות (אופציונלי) עליהן כתוב המוצר ותאריך אחרון לשימוש (שנה, במקרר).

לבריאות

 

עינבל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת