00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קלצונה ממולא בשר וחצילים (חנדראז`ו)

 קלצונה זהו מאפה איטלקי ממולא. זה מאפה מצויין שאפשר להגיש כמנה ראשונה או כנישנוש (תלוי בגודל שאתם עושים...). אפשר למלא בו הכל החל ממילוי עגבניות וגבינה ועד המילוי שמופיע מטה. 

לגבי המילוי - אני זוכר בילדותי את הבורקסים או הסמבוסקים ממולאים במילוי בשר וחציל אז הוא היה ידוע בכינויו חנדראז'ו... למילוי הזה אני אוהב גם להכניס קוביות של ביצה קשה לדעתי זה משדרג אבל זה ממש לא חובה.

מצרכים לבצק:

חצי שקית קמח לבן מנופה

2 כפות של שמרים יבשים

כפית סוכר

כף שטוחה  של מלח

כוס ורבע מים פושרים

ביצה (למריחה בלבד)

מצרכים למילוי:

חצי קילו בשר טחון

בצל גדול קצוץ

2 שיניי שום כתושות

חציל קלוף וחתוך לקוביות קטנות

עגבניה קלופה חתוכה לקוביות ומסוננת מנוזלים

פטרוזליה קצוצה

4 ביצים קשות

שמן זית

מלח, פלפל

עדיף להתחיל עם המילוי בכדי שהוא יתקרר עד שנמלא איתו את הבצק.

אופן הכנת המילוי:

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את השום הכתוש והבשר ומטגנים תוך כדי הפרדת הבשר לפירורים עד להשחמה ומוציאים לקערה.

מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים את קוביות החציל, לאחר השחמה קלה מוסיפים את העגבניה, הפטרוזיליה והתבלינים וממשיכים בטיגון עד שהחצילים רכים ומוציאים לקערת הבשר והבצל. מוסיפים את קוביות הביצה הקשה ומערבבים.

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את השמרים עם מעט קמח, הסוכר והמים ומניחים בצד כ 15-20 דקות, מוסיפים תוך ערבוב את שאר הקמח וכף המלח עד קבלת בצק סמיך, יבש וגמיש. מגלגלים לכדור, שמים בקערה ומכסים במגבת כשעה.

לאחר שעה (כשהבצק הכפיל את גודלו)  מוחצים את הבצק בעזרת אגרוף, לשים קלות ומניחים שוב בקערה להתפחה שנייה של 20 דקות.

מחלקים את הבצק לכדורים (לפי הגודל שרוצים את הקלצונה) ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי של חצי סנטימטר ומברישים את השוליים בביצה טרופה.

מניחים כמות נדיבה של המילוי על צד אחד של העיגול ומקפלים את הצד השני של העיגול מעל תוך כדי שאנו מותחים את הבצק. מהדקים את השוליים עד אטימה מלאה ומעטרים בעזרת מזלג.

 מניחים בתבנית מכוסה להתפחה של עוד 10 דקות שלאחריהם מברישים למעלה עם ביצה טרופה ומפזרים קצח או שומשום (או גם וגם...)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבת המאפה.

טיפ קטן - עדיך לאפות על אבן שמוט (מוכרים היום כמעט בכל חנות למוצרי בישול, היא עולה בסביבות 100 עד 200 ש"ח תלוי בגודל האבן)  - למי שאין אבן שיצפה את רשת התנור בנייר אלומיניום מתוח ויניח את המאפה ישירות על הרשת בתוך התנור (כשהרשת חמה).

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת