00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

לשחרר את השמן


(אני לא בקיעה בתורת הנקוד, לכן אדגיש שב"שמן" בכותרת הכוונה היא ל"שמן" כמו קנולה או זית ולא "שמן" כמו אבי ביטר למשל:-)

האמת ליום חורפי שכזה הרבה יותר מתאים מרק בורש שמחכה כבר כמה זמן לעלות לכאן אבל סדר כרונולוגי ומזג האוויר לא יכולים להחליט בשבילי והרי עוגת שוקולד מתאימה לכל עת ולכל אירוע, אז הוחלט ברוב קולות שהפוסט הזה יהיה על כבודה השחומה והממכרת! 
למען האמת תיכננתי להכין עוגת שוקולד עם תפוזים, אבל במתכון הספציפי עליו שמתי עין (ואליו בטוח אחזור מתישהו) יש לבשל את התפוז כשעה וחצי טרם השימוש וקצת פיספסתי את המומנטום. אז שלפתי מתכון אחר שאני שומרת בהיכון כבר כמה חודשים.
כידוע לכל מי שמכיר אותי ולו זמן מעט ביותר, אני חולת עוגות שוקולד והכנתי כמה כאלה בחיי, אבל על עוגה עם שזיפים מיובשים ועוד בלי טיפה של שמן לא שמעתי ולכן המתכון נכנס לקטגורית ה"חובה להכין" מיד עם סיום הקריאה. היה קצת מוזר, אבל זה הרי לא מרתיע אלא רק מדרבן אותי, והתוצאה כל כך הצדיקה את עצמה שזה כבר לא מעניים מה נכנס ואיך הוכן.
המרקם צפוף מעט, אבל בסך הכל העוגה פאדג'ית ורכה, מאוד שוקולדית ומאוד טעימה. מורגש משהו פירותי ושונה בטעמה, אבל אי אפשר לנחש מה זה בדיוק ורק חתיכות זעירות של השזיפים מרמזות על הרכיב המיוחד. בקיצור לאכול ולבכות מאושר!
אז מתברר שאפשר לשחרר את השמן (שהרוויח את החופשה בצדק אחרי שעבד כל כך קשה בחנוכה) וליהנות מעוגת שוקולד עשירה ומיוחדת מאוד...

 

 

 

 

 * המתכון המקורי הוא פרי יצירתה של ילנה אייזיקוביץ' ומשמעות שם העוגה הוא "נשמה שחורה" *

 

טורט Anima Nera
הרכיבים (לתבנית מתפרקת בכותר 22 ס"מ):
200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
150 מ"ל יין (או תה)
150 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות)
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
100 גרם סוכר
60 גרם קמח
קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות ברנדי
לציפוי:
2 כפות גדושות אבקת קקאו לא ממותק
לציפוי:
50 מ"ל חלב
50 גרם שוקולד מריר
ככפית חמאה
קורט מלח
אפשרות:ברנדי לפי הטעם


ההכנה:
מחממיםתנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בתחתית ובדפנות בנייר אפיה.
בסיר קטן מבשלים את השזיפים עם היין (או התה) כ-5 דקות עד לריכוך.
מורידים מהאש ומצננים מעט, מסננים מהנוזלים.ושומרים אותם בצד להמשך.
מפרידים מכל הכמות כ-6 שזיפים לקישוט.
את שאר השזיפים טוחנים את בעזרת בלנדר או מעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ככל הניתן (דווקא נחמד כשנשארות חתיכות קטנטנות).
ממיסים את השוקולד במיקרו או באמבט אדים כפול,
מערבבים כדקה ומכניסים פנימה את החלמונים והיין שנותר מהשזיפים מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח עם המלח ואבקת האפיה.
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים עד שמתחיל להיווצר קצף,
בזרזיף דק מכניסים את הסוכר וממשיכים את ההקצפה עד לקבלת קצף מבריק אך רך.
מקפלים  1/4 מקציפת החלבונים אל תוך תערובת השוקולד עד שהקצף נטמע בעיסה.
מוסיפים את יתרת החלבונים ומקפלים למרקם אחיד בעדינות.
מנפים פנימה 1/2 מכמות הקמח ושוב מקפלים בעדינות עד שכל הקמח נטמע. מוסיפים את ה1/2 הנותר ומקפלים שוב.
יוצקים את הבלילה אל תבנית ואופים כ-25 דקות ,עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ועדיין רוטטת מאוד במרכזה והקיסם שמוחדר במרכז ייצא עם גושים לחים גדולים.
מוציאים מהתנור ומצננים ע"ג רשת. מכניסים למקרר לכמה שעות (יתכן והעוגה תשקע מעט במרכזה וזה בסדר).
מחלצים את העוגה מהתבנית ומורידים בעדינות את נייר האפיה שבדפנות, הופכים את העוגה על צלחת הגשה (כך שהתחתית תהיה למעלה) וקולפים את הנייר שהיה בתחתית.
מפזרים מעל את אבקת הקקאו.
לפני ההגשה מכינים את הציפוי:
מחממים את החלב עם החמאה עד לסף רתיחה,
מוסיפים את המלח ויוצקים על השוקולד,
מערבבים עד שמתקבל קרם אחיד (ואם רוצים מוסיפים את הברנדי ומערבבים שוב).
פורסים את העוגה למנות ויוצקים מעל כל פרוסה את הציפוי, מקשטים בשזיף מיובש ששמרנו בצד ולהגיש (לטעמי בטמפרטורת החדר). 


הערות ומסקנות לאחר המעשה:
אני הכנתי בתבנית 24 כי זה מה שבנמצא, לכן העוגה שלי טיפה נמוכה מה מקור אבל הטעם כאמור מעולה! אם יש 22 לדעתי עדיף.
בהעדר הנחיות מדויקות, אני השתמשתי ביין לקידוש לבישול השזיפים
במתכון המקורי הכמויות הן כדלקמן:100 גרם קמח, 50 מ"ל ברנדי(במקום נוזלי השזיפים), לציפוי 50 גר' אבקת קקאו ועוד 50 מ"ל ברנדי.
אנחנו לא ממש אוהבים עוגות שיכורות לכן קיצצתי מאוד את הברנדי בעוגה ובציפוי ויתרתי עליו לגמרי.
לגבי הקמח -היה נראה לי שהקצף נהרס כבר אחרי שהוספתי 2/3 לכן נעצרתי שם ובמתכון רשמתי רק 60 גרם
לגבי הקקאו-רשמתי רק 2 כפות כי 50 גרם זה המון ולא נראה לי הגיוני, כמו כן אני ניסיתי לצקת את כל הציפוי מעל שכבת הקקאו וזה יצא מאוד לא אחיד וגם לא ניתן למרוח כי זה הופך ל"בוץ" שוקולדי כשמתערבב עם הקקאו, לכן במתכון אני ממליצה לצקת את הציפוי ממש לפני ההגשה גם בשביל הרושם(הלוואי ובצילום היה לי קצת מזה) וגם שהציפוי יגיע ליותר ביסים :-)
שלא תבינו לא נכון-העוגה לא דיאטטית! אמנם אין בה שמן אבל יש די סוכר שמשלים את החסר!

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת