00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קציצות בקר וסלרי

 

את הקציצות האלו אני זוכרת כבר שנים רבות עוד כשהייתי ילדה מבית סבתא חנה האהובה מהצד המרוקאי שלי, תמיד כשהיינו מגיעים לביקור היא הייתה מכינה עבורנו את הקציצות האלו שהיו מוגשות תמיד ביחד עם הקציצות ברוטב העגבניות שאת המתכון שלהן כבר נתתי לכם.


למען האמת כילדה דווקא נמשכתי יותר לקציצות ברוטב  העגבניות ואלו היו הבחירה השניה. אך ככל שבגרתי והתחלתי להבין  ובעיקר להפנים את טעמו הנפלא של הסלרי, התחלתי בניסויים להכין את הקציצות של סבתא, והכי חשוב לנסות ולהגיע לטעם המוכר והאהוב מבית סבתא!


ובכן עם השנים והניסויים אני מוכרחה לציין כי אני הולכת ומשתפרת והיום, אני לא יכולה להגיד שהגעתי בדיוק לטעמן של הקציצות הנפלאות של סבתא אבל אני בהחלט בדרך הנכונה!!!

כבדיקה ופידבק עבורי אשמח לתת לכם כעת את המתכון שלי ואבקש גם אתכם להכין ולספר לי מה דעתכם?  

 

 

 

 

 

הקציצות

  • 600 גר' בשר בקר טחון

  • 1 כירשה (החלק הלבן) קצוצה

  • 1 בצל קטן קצוץ

  • 1 ביצה

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 כוס פרורי לחם - או קמח מצה בפסח

  • כמון

  • כורכום

  • בהרט

  • מלח


ההכנה:

1. במחבת עם מעט שמן מטגנים מעט את הבצל הקצוץ והכרשה עד לשקיפות ומצננים.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הבשר הטחון, פרורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים.

3. מוסיפים את הבצל והכרשה המצוננים אל תערובת הבשר ולשים טוב טוב.

4. מכניסים למקרר לכ-חצי שעה. 

                                                                                            

רוטב הסלרי:

  • 1 סלרי עלים (אמריקאי) גדול שטוף היטב וקצוץ- גם הגבעולים וגם העלים!                              

  • 2 בצלים קצוצים

  • 1 חב' פטרוזיליה קצוצה

  • 1 חב' כוסברה קצוצה

  • צרור שמיר קצוץ

  • 1 כוס ציר מרק עוף

  • כמון

  • כורכום 

ההכנה:

1. בסיר רחב וחסין אש, עם מעט שמן, מטגנים את הבצל הקצוץ, עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הסלרי הקצוץ, הפטרוזליה, השמיר והכוסברה.

3. בינתיים מכינים מתערובת הבשר קציצות בגודל שאתם אוהבים.

4. מוסיפים לסיר את ציר מרק העוף והתבלינים ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים לסיר את הקציצות, מרטיבים אותן מציר העוף, מנמיכים את האש סוגרים את הסיר ומבשלים כ- 30-45 דקות.

6. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת