66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

דג סלמון בעלי פילו

 את המתכון המעולה הזה קיבלתי מיעל המהממת מהבלוג המקסים "חיים מחוץ לקופסה".

הכנתי אותו כבר כמה פעמים והמתכון הזה הוא פשוט בינגו! הדג יוצא רך, נימוח ועסיסי. הוא סופג את כל טעמי הרוטב החמצמצים ומעטפת הפילו שומרת עליו מהתייבשות. מנת גורמה במינימום עבודה.

את עלי הפילו מעבירים מהפריזר למקרר כשש שעות לפני האפייה. אין בעייה לשמור את העלים סגורים היטב בניילון גם מספר ימים במקרר.

והנה המתכון:

לוקחים נתח דג סלמון נקי מעור. ממליחים ומפלפלים אותו משני צידיו ומורחים עליו מיץ מחצי לימון.

 קוצצים זר גדול של שמיר ומורחים על הדג משני צידיו

 מורחים על השכבה העליונה כף גדושה של חרדל דיזון

 

במקביל- מתחילים לטפל בעלי הפילו.

מניחים נייר אפיה משומן על משטח העבודה ופורסים עליו עלה פילו אחד. מורחים מעט שמן על העלה

 ומניחים מעליו עלה נוסף. מורחים גם אותו במעט שמן. כך מניחים כ-4/5 עלי פילו ודואגים לשמן בין השכבות.

מניחים את הדג במרכז העלה כשהצד המרוח בחרדל פונה כלפי מטה

 עכשיו מורחים כף גדושה של חרדל גם על החלק העליון

סוגרים את עלי הפילו על הדג משני הצדדים כמו חבילה

והופכים את החבילה, כך שהקיפול יונח למטה.

מורחים במעט שמן ומסמנים עם סכין פרוסות כדי להקל על החיתוך לאחר האפייה:

 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל 20 דקות בלבד- עד ששכבת הבצק מזהיבה.

 

 

יעלי- ממש כמו שאת אומרת "הדג הזה הוא כל כך יצוגי, קל לעיכול ולהכנה ואת מרגישה כמו מלכה כשאת אוכלת אותו "- את צודקת. זהו המתכון המוצלח ביותר לדג סלמון.

את מלכה.

נקודה.

 

ובקיצור ולעניין:

דג סלמון במעטפת עלי פילו:

נתח דג  סלמון טרי ומנוקה מעור ומקוצים

מיץ מחצי לימון

מלח, פלפל

צרור שמיר (או כל עשב תיבול אהוב) קצוץ דק

2 כפות חרדל דיז'ון

4/5 עלי פילו

שמן לשימון עלי הפילו

 

ממליחים ומפלפלים את הדג. מזליפים מיץ לימון משני צידי הדג.  מורחים את הדג משני צידיו בשמיר הקצוץ. מורחים כף חרדל דיז'ון על צידו העליון של הדג.

מכינים את עלי הפילו: הם צריכים להגיע להפשרה מוחלטת ולכן כדאי להעביר יום קודם מהפריזר למקרר. מניחים את העלה הראשון על נייר אפיה. מורחים מעט שמן קנולה או חמאה מומסת על העלה. מניחים עליו עלה נוסף ומשמנים גם אותו. כך מניחים כ- 4/5 שכבות של עלי פילו ולא שוכחים לשמן בין שכבה לשכבה. מניחים את הדג כשצידו המרוח בחרדל כלפי מטה. מורחים גם את צידו השני בכף חרדל. מקפלים את עלי הפילו מעל הדג והופכים אותו, כך שהקיפול יופנה כלפי מטה. משמנים מעט את החלק העליון ומסמנים עם סכין פרוסות כדי להקל על החיתוך לאחר האפייה. בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות אופים 20 דקות עד הזהבת עלי הפילו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת