66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

גלילות חצילים במילוי בשר

 

 פרומו:

השילוב של בשר, חצילים ורוטב עגבניות הוא שילוב מנצח וידוע. אך אליה וקוץ בה. טיגון החציל בשמן הופך אותו לספוג רווי בשמן- ורק הדיבור עליו עושה לי צרבת קשה, שלא לדבר על הדחה מחוזה הדוגמנות לספורטסאילוסטרייטד שאני או-טו-טו חותמת עליו...;)

החוכמה כאן היא לא לטגן את החציל אלא לצלות קלות את פרוסות החציל מתחת לגריל לאחר משיחה קלילה ביותר בשמן- במטרה לרכך את פרוסת החציל ולהפוך אותה לגמישה כך שהיא תוכל להתגלגל ולכרבל בתוכה את קציצת הבשר. (אייל שני מוזמן לגנוב לי את שורת המחץ האחרונה...) קלי קלות וטעם גן עדן מובטח.

והערה קטנה: אתמול ראיתי שמוטי בר און, שאני מתה עליו- הכין בדיוק את אותם חצילים.

ועל זה נאמר: great minds think alike ...

נתחיל:

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מברישים משני הצדדים במעט מאד שמן, וממליחים.

 מניחים בחלק העליון של התנור, תחת הגריל עד להשחמה קלה.

 מערבבים בקערה בשר טחון, ביצים, תפוח אדמה מגורר, בצל קצוץ ופירורי לחם (ע"ע "הקציצה המושלמת") מתבלים במלח ובפלפל שחור.

 יוצרים קציצות מאורכות. מספר פרוסות החציל ומספר הקציצות צריך להיות זהה.

 מניחים קציצת בשר על פרוסת החציל ומגלגלים.

 

 

 מסדרים בצפיפות בתבנית. הקיפול של החציל פונה למטה כדי שהחציל לא יפתח בזמן האפיה.

 

 מערבבים בקערה קופסת רסק עגבניות, כף אבקת מרק עוף, מלח, פפריקה ושום. מדללים עם כ- 2 כוסות מים ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.

 מכסים את התבנית בנייר כסף.

  אופים בתנור ב- 200 מעלות במשך כשעה וחצי עד שעתיים.

 

 ובקיצור ולעניין:

גלילות חצילים ממולאות בבשר:

4 חצילים פרוסים לאורכם עובי כל פרוסה כחצי ס"מ.

1/4 כוס שמן להברשת החצילים

למלוי:

500 גרם בשר בקר טחון

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

תפוח אדמה גדול מגורר דק

2 בצלים קצוצים דק

מלח, פלפל שחור

לרוטב:

קופסת רסק עגבניות קטנה

כפית שום כתוש

כפית פפריקה

כף אבקת מרק עוף

מלח, פלפל שחור

כשתי כוסות מים

אופן ההכנה:

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מברישים משני הצדדים מעט שמן, וממליחים.

מניחים בחלק העליון של התנור, תחת הגריל עד להשחמה קלה.

מערבבים בקערה בשר טחון, ביצים, תפוח אדמה מגורר, בצל קצוץ ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל שחור.

יוצרים קציצות מאורכות. מספר פרוסות החציל ומספר הקציצות צריך להיות זהה.

מניחים קציצת בשר על פרוסת החציל ומגלגלים.

מסדרים בצפיפות בתבנית. הקיפול של החציל פונה למטה כדי שהחציל לא יפתח בזמן האפיה.

מערבבים בקערה קופסת רסק עגבניות, כף אבקת מרק עוף, מלח, פפריקה ושום. מדללים עם כ- 2 כוסות מים ויוצקים את הרוטב מעל החצילים. מכסים את התבנית בנייר כסף.

אופים בתנור ב- 200 מעלות במשך כשעה וחצי עד שעתיים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת