33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

 

אז הנה ארוחת השישי שלנו (למעשה זה יהיה בשבת כי היום אנחנו נוסעים לאכול עם אחותי ומשפחתה במסעדה).

מרק ירקות :

2 ירכי עוף בלי עור

2 בצלים

5 גזרים

3 בטטות

2 תפוחי אדמה

2 קישואים כהים (עם הקליפה)

1/2 ק''ג דלעת

4 עגבניות

חצי חבילת סלרי גבעולים + עלים

כמה עלי שמיר קצוצים דק

כורכום,פפריקה,מלח גס

מים לכיסוי הירקות ועוד קצת.

לחתוך לקוביות ולהרתיח את כל הירקות. כשעה על אש קטנה מכוסה.

אחרי שהמרק היה מוכן, טחנתי עם בלנדר מוט.

   

 

תבשיל עדשים ברוטב עגבניות:

1 בצל גדול

400 גר' עדשים אדומות

כ-500 גר' עגבניות מרוסקות

כוס וחצי מים

כף אורגנו יבש, כמון, פפריקה חריפה, מלח

לטגן בצל במעט שמ''ז, להוסיף עדשים + את כל השאר. להרתיח, ועל אש קטנה מכוסה ב-40 דק'.

 

פסטה פנה ברוטב בולונז :

את הפסטה להכין כרגיל ולרוטב בולונז :

1 ק''ג בשר בקר טחון אורגני

2 בצלים

חצי חבילת סלרי (רק גבעולים) קצוצים

2 עגבניות

2 פלפל אדום קלוי

800 גר' עגבניות מרוסקות

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

400 מ''ל מים

פפריקה אדומה, כמון, מלח

לטגן בצל בשמ''ז, להוסיף את הסלרי, העגבניות ואת הבשר. לפורר היטב עם כף עץ עד שאין גושים והבשר מאפיר. להוסיף את הגמבה רוטב עגבניות והמים, וכן את כל התבלינים.

להרתיח, תוך ערבוב כל כמה דק', ולבשל על אש קטנה כ-40 דק' עד שעה.

    

 

ולקינוח - מאפינס שוקולד צ'יפס

350 גר' קמח תופח

160 גר' סוכר קנים

3/4 כוס חלב

1/2 כוס שמן קוקוס

כפית תמצית ווניל איכותית

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן

לערבב הכל בקערה עם כף.  יוצאים 16 מאפינס (לא מתוקים במיוחד) ב- 170 מעלות ל 25 דק'.

מי שאוהב יותר מתוק שיוסיף עוד 20 גר' סוכר. היה לי קשה לערבב את זה ונראה לי שבפעם הבאה אוסיף ביצה, וגם אכין עם חלב לא קר- כי אחרת שמן הקוקוס מתקשה בערבוב.

    

 

מחר אני אכין אפונת שלג מוקפצת שהיום לא הספקתי וצריך לאכול אותה מיד כשמורידים מהאש אחרת היא מאבדת מהפריכות שלה.

 

 

שבת שלום!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת