33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

מוסקת דגים ותפוחי אדמה

04/01/2012
מוסקת דגים ותפוחי אדמה

המוסקה נולדה מהצורך להכין בזריזות מנה לאורחת צמחונית האוכלת דגים ובמקפיא היו רק  5 פרוסות דג סול. מה שלא מאפשר הכנה לכל המשפחה של המתכונים הרגלים שלי .החלטתי לנסות ולהכין מעין מוסקה של תפוחי אדמה ודגים ..
המצרכים
4 תפוחי אדמה מבושלים במים כ10 דקות  ופרוסים לפרוסות דקות
5-6 עגבניות מוצקות פרוסות דק
2 בצלים פרוסים על מנדולינה
6 שיני שום קצוצות
עלים משני ענפי תימין
½כפית סוכר חום
מעט מלח ופלפל שחור 
פרוסות פילה דג מושרות בלימון ומלח. (לכיסוי התבנית)

תיבול
משרים ½ זעפרן ב2 כפות מים
מוספים
3 כפות מיץ תפוזים
4 כפות יין לבן חצי יבש
¼כפית צ'לי חריף גרוס
 מלח פלפל שחור לפי הטעם
מערבבים היטב

הכנה.

לחמם 2 כפות שמן זית ולטגן/לאדות עד שקיפות את הבצל ,להוסיף שום והתמין  סוכר מלח ופלפל  ולאדות בסיר מכוסה תוך ערבוב מדי פעם עד צבע ענברי .
בתבנית לסדר

פרוסות תפוחי אדמה בצפיפות
מעל מחצית מהבצל והשום המאודה
שוטפים ומיבשים את פילה הדג ומסדרים מעל
מעל הדג שמים את מחצית הבצל  המאודה
מסדרים פרוסות עגבניות
עליהן מניחים פרוסות תפוחי אדמה
מפזרים את תערובת תבלינים
מטפטפים מעט שמן זית ואופים בחום של 180מעלות כחצי שעה עד הזהבה.


 

שדרוגים לאור הניסיון
*להחליף את הדג לפילה סלמון/ בורי/ לוקוס
*להוסיף בשלב אידוי הבצל פלפל חריף
*לקצוץ כוסברה להוסיף על שכבת הבצל .
* להוסיף גבינה קשה כלשהי על הדג.

תהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת