33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

לבשל איטלקית בשתיים / צהריים עם אחותי - פוקצ`ות ופנה עגבניות-שמנת

עבר כמעט חודש מארוחת הצהריים המדוברת הזו, אבל ההמתנה להעלאת

הרשומה שווה ביותר! הרשומה הזו מוקדשת לאחותי הגדולה, האחת, היחידה

והמיוחדה, אוהבת אותך בלב ובנשמה!

 

התרחשויות הביאו אותנו שוב לבית של ההורים.

ומעברים בין השעות הובילו אותנו לארוחת צהריים משותפת, עבר הרבה מאוד זמן מאז

פעם האחרונה שבישלנו יחד, לבשל בשתיים - אין דבר כיף מזה!

אחרי משמרת לילה (שנמשכה עד לצהריים של למחרת היום) בבי"ח החלטנו בשיחת

טלפון על צהריים משותפת שנכין "אעשה פסטה!" מיד הכרזתי ובטלפון מסרתי אילו

הכנות על אחותי לעשות בעבורי "תבצצי לי בצל אחד ותעגבבי לי שתי עגבניות..."

כשהגעתי הבייתה מבית החולים הכל היה מוכן וחיכה רק לי, ברגע אחרון החלטנו

שאחותי תכין את הפוקצ'ות - אחת "עירומה" עם שמן זית בלבד והשנייה לבושה בחולצת

קצח ומכנס אורגנו.

בזמן האיכות העלינו זכרונות מרגעי עבר שכאלו, היה תענוג!

 

מתכון לפוקצ'ות - מתקבלות 2 פוקצ'ות מלבניות גדולות (אפשר להשתמש

באותם מצרכים לבצק בסיסי לפיצה!)

מצרכים:

2 וחצי כוסות קמח לבן מנופה

1 כף שמרים יבשים

4 כפות שמן זית

כוס ורבע מים פושרים

1 כפית גדושה של מלח

1 כפית מחוקה של סוכר

אופן ההכנה:

ללוש הכל במעבד מזון, לחלק לשתיים ולעצב לשתי פוקצ'ות, למרוח מעל שמן זית

ולפזר שומשום/קצח/אורגנו ולאפות עד להשחמה.

 

מתכון לרוטב עגבניות-שמנת

מצרכים:

1 בצל קצוץ

2 עגבניות קצוצות

1 מיכל עגבניות מרוסקות

1 כף שמן

מלח, פלפל ואגוז מוסקט - לפי הטעם

1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לחמם שמן במחבת טפלון, להוסיף את הבצל עד להשחמה ואז את העגבניות הקצוצות

ולאחר מכן את העגבניות המרוסקות, להמליח ולפלפל לפי הטעם ולתת לרוטב לרתוח,

להוסיף את השמנת המתוקה ואגוז המוסקט (שוב לפי הטעם) עד לבעבוע של הרוטב

ואז להוסיף לפסטה.

* מי שאוהב שום אפשר להוסיף שום כתוש לרוטב - מוסיף המון!!!

* אני אוהבת לתת לפסטה (מסוג פנה) לספוג קצת יותר את טעמי הרוטב ולתת לה

להתאחד איתו למשך דקותיים.

להגיש בצלחת ולפזר מעל הפסטה פרמג'אנו רג'אנו.

 

 

לבריאות ובתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת