00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

עוף שלם במרינדת תפוז ולימון

כל מי שמכיר אותי יכול לספר לכם את אהבתי הגדולה לעופות בתנור ולא משנה אם הם שלמים או אם הם מפורקים לחלקים.

בתקופה הזו כשהשוק מלא בתפוזים נהדרים , זהו הזמן למתכון הזה, שבעיניי זהו אחד ממתכוני העופות בתנור המשובחים! מה גם שהוא מרשים במראהו!

גילוי נאות - את המתכון הזה ראיתי לפני מספר שנים בתוכנית של השף ישראל אהרוני ואימצתי אותו לחיקי, כמובן שהוספתי גם כמה דברים משלי למתכון אבל הבסיס שלו הוא של השף הגדול!!

מצרכים:

2 לימונים

2 תפוזים

4 כפות דבש

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

3 שיניי שום קצוצות

כף רכז רימונים

חופן נענע קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם

חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מגרדים את הקליפות של תפוז אחד ולימון אחד (ללא הלבן) וסוחטים את המיץ שלהם לקערה. מוסיפים לקערה את ההקליפות המגורדות, דבש,רכז רימונים, ג'ינגר, שום, פטרוזיליה,נענע, שמן זית והתבלינים ומערבבים. משרים את העוף ברוטב (כמה שיותר זמן יותר טוב, המינימום הוא שעתיים).

מוציאים את העוף לתבנית ומכניסים לתוכו את הלימון והתפוז הנותרים (כן, כן מאחורה... ).

מניחים את העוף בתבנית כך שחזה העוף מופנה מטה.

שופכים על העוף את הנוזלים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אחרי 45 דקות הופכים בזהירות את העוף על גבו וממשיכים את הצלייה עוד חצי שעה.

המלצה חמה - תניחו תבנית עם מים בתחתית התנור לשמירה על עסיסיות העוף!

שבת שלום!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת