77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת שוקולד טעימה וקלה להכנה

29/12/2011

בשביל להכין את העוגה הזו, לא צריך שום סיבה מוצדקת, זו עוגת שוקולד קלה להכנה, ממצרכים זמינים בבית, מתאימה מאוד לכל אירוע: לימי הולדת, לשבת, לחג, ליומיום.  

אבל לפני כן, אני משתתפת בתחרות ואשמח אם רק תקליקו לי על הקישור:

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5808

 

מצרכים:

1.       2 ושלושת רבעי כוסות קמח רגיל + 1 אבקת אפיה, או קמח תופח

2.       1 כוס סוכר

3.       4 ביצים שלמות

4.       1 כוס שמן

5.       2 כפות נס קפה

6.       5 כפות קקאו - לנפות לפני השימוש

7.       1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

8.       2 כוסות מים רותחים

9.       2 חבילות שוקולד של 100 גרם - אני אוהבת חלבי או חלבי עם אגוזים. אפשר מריר, אפשר שוקולד עם אגוזים,

          מה שאתם אוהבים

10.     1 שמנת מתוקה להקצפה - אם רוצים פרווה, אפשר בשמנת להקצפה של ריצ' . זה מה שאני עושה בדרך כלל כדי

           שלא תהיה חלבית

אופן הכנה:

לשמן תבנית עגולה מס` 26 או תבנית חד פעמית רגילה מרובעת, או שתי תבניות של  אינגליש קייק ולהדליק את התנור ל-180 מעלות.

  1. להכניס לקערה את כל המצרכים היבשים: קמח, א. אפיה, סוכר, קקאו, א. סודה לשתייה, נס קפה ולערבב היטב
  2. בקערה נפרדת להקציף מעט את הביצים, להוסיף את השמן ולערבב
  3. להוסיף לקערה של הביצים את הקמח בפעמיים שלוש, לערבב עד שכל החומרים התאחדו מעט
  4. להוסיף את המים החמים, כל פעם כוס, לערבב עד לקבלת עיסה
  5. חלקה. המסה יוצאת די דלילה, לא להיבהל, זה בסדר
  6. לשפוך לתבנית משומנת
  7. להוריד את חום התנור לחום בינוני 170 מעלות ולאפות 40 עד 45 דקות, לבדוק עם קיסם

להכנת קרם השוקולד:

  1. לשבור את השוקולד לתוך קערה
  2. להרתיח את השמנת המתוקה, לשפוך על השוקולד ולערבב היטב עד לקבלת קרם שוקולד חלק ולשפוך על העוגה
  3. אפשר להכין מראש, לקרר וכשהעוגה יוצאת מהתנור חמה, לשפוך עליה את השוקולד.
  4. חשוב לזכור: עוגה חמה - קרם קר, עוגה קרה - קרם חם

וקצת צילומים על התהליך - הקערה עם היבשים

הקערה של הביצים לאחר הקצפה ולאחר הוספת השמן

הוספת הקמח לקערה וערבוב עם המקצפה על המהירות הכי נמוכה

ולאחר שאיחדנו את שתי התערובות בעזרת המקצפה - מסה חלקה

העוגה לאחר האפייה ולפני ציפוי השוקולד

צילום אחר של העוגה בציפוי של שוקולד עם אגוזים

-+

 

אם אחרי שחיסלתם את העוגה, בא לכם לצפות בערכים תזונתיים - כנסו 

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תקליקו לייק

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

77 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת