66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

סופגניות ללא שמרים

בס"ד

את המתכון הבא לקחתי מהזיכרון. למה אני מתכוונת, אז ככה, לפני שנים פורסם מתכון לסופגניות כאלו. הסופגניות נחלו הצלחה רבה. מה עוד שהן מהירות כל כך מבלי להמתין לתפיחה ואורחים בהתראה של שעה יכולים להנות מהן מאוד. וכמו שאני עושה בכל מתכון טוב החלטתי לשמור אותו ואני כמעט בטוחה שאכן שמרתי אותו, אבל הפלא ופלא לפני חנוכה הפכתי את כל קלסרי המתכונים שלי וחיפשתי בכל מקום שרק העלתי על דעתי והמתכון אינו בנמצא.

כל כך רציתי להכין אותו והתאכזבתי קשות. החלטתי לשחזר לי אותו עד שנזכרתי שמה שהכי אהבתי בו זה שהוא מבצק רבוך כמו של הפחזניות שאהובות עלי מאוד, כך שלקחתי את המתכון הבסיסי של הפחזניות ופשוט טיגנתי אותו כסופגניות והפלא ופלא הנה חזר המתכון להתקיי`ם אצלי.

אפשרויות הציפוי רבות, אפשר להכין קרם פריי`זר/גנאש, קרם קרמל וכו` או כמו שעשיתי הפעם לטבול בסירופ סוכר, התוצאה בכל מקרה תהיה נפלאה.

לערכים תזונתים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2038

 

המצרכים:

100 גרם מחמאה

1 כוס מים

קורט מלח

1 כפית סוכר

1 1/4 כוסות קמח

3 ביצים

 

לסירופ:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

1 כפית מיץ לימון

 

אופן הכנת הסופגניות:

- בסיר לשים מחמאה,מלח,סוכר ומים ולבשל עד שהמחמאה נמסה.

- להוסיף בבת אחת את הקמח ולבחוש בכף עץ עד שכל הנוזלים נספגים בקמח ונוצר בצק. לקרר.

- להכניס למיקסר (אפשר גם ביד) ולערבל, להוסיף את הביצים כל פעם ביצה אחת ולהמתין עד שכל אחת מהן נבלעת בבצק ורק אח"כ להוסיף את השניה.

- לחמם שמן עמוק.

- לקחת בעזרת כפית מן התערובת ובעזרת כפית שניה להוריד אותה אל השמן החם. לטגן עד להזהבה ולהוציא לניי`ר סופג.

- לטבול בסירופ ולהגיש.

- במידה ומשתמשים ברטבים שונים, להגיש את הסופגניות לבד ואת הרטבים לשים בקעריות שונות, כל אחד טובל להנאתו ברוטב שרוצה.

 

אופן הכנת הסירופ:

 

- להכניס את כל חומרי הסירופ לסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך.

- להכניס כל פעם כמות קטנה של סופגניות פנימה לתת להם לשהות בסירופ מספר דקות עד שכולן ספוגות בו ולהוציא.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת