66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

דונאטס

דונאטס

בס"ד

 

לפני שנים רבות,כשהיי'נו בעלי ואני באמריקה היי'נו פותחים את רוב הבקרים שלנו בדונאטס. המלון שלנו היה קרוב לחנות ה "DUNKEN DOUNATS" (מקווה שאיי'תתי נכון). לאוהבת מתוקים שכמותי, הכניסה לחנות שלהם היתה מעין  חוויה מיוחדת במינה, המבחר שהיה שם הוציא אותי מדעתי, ציפוים שונים, דונאטס שוקולד עם שוקולד,בלי שוקולד עם ציפוי זה או אחר ואני "הזלתי ריר" על כל אחד ואחד מהם.

מאז נותרתי עם אהבתי לדונאטס אבל כאחת שעושה את תחילת דרכה במטבח - בזמנו - היה לי תמיד חשש מסוים להכין אותן.

עד שהגיע חנוכה השנה, קיבלתי הביתה את מגזין "טעימות" ,שאותו אני מקבלת פעם בחודש, והיה שם מתכון למיני דונאטס של קלרה פטל,קונדיטורית מדהימה, שמיד שבה את ליבי ועזר לי להתגבר על חששותי.

שינסתי מותני ונכנסתי למטבח להכין אותם.עקבתי שלב אחרי שלב אחרי המתכון, לא פסחתי על דבר והכנתי אותן, מה אומר לכם הבצק יצא מדהים,כיף לעבודה והדונאטס תפחו מעל למשוער , כך שבמקום מיני דונאטס יצאו לי דונאטסס שלמים.

כולי שמחה על ש"כבשתי את ההר" הזה אני מביאה לכם את המתכון המדהים שלה ומקווה שתהנו  ממליצה בחום להכין אותם, המחמאות שוות את הכל.

 

המצרכים:

 

5 כוסות קמח

1 כף גדושה שמרים יבשים

70 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קוניאק או ברנדי

2 ביצים

1 כוס מים

לציפוי - קרם פרזיי'ר:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם קצפת צמחית

2 כפות ליקר שוקולד

 

לקישוט (הצעות של קלרה פטל):

קראנץ קוקוס מתוק

קרוקנט לוז

שבבי שוקולד לבן

*אני שמתי סוכריות צבעוניות לעוגה, וחלק גילגתי בסוכר בלבד.

 

אופן ההכנה:

- שמים בקערת מיקסר קמח ושמרים ומערבבים היטב בוו גיטרה.

- מוסיפים סוכר ומרגרינה חתוכה לקוביות.

- ממשיכים לעבד עד שהמרגרינה מתפוררת לגמרי בקמח.

- מוסיפים ביצים,תמצית וניל ומערבבים.

- מוסיפים כוס מים בבת אחת ולשים במהירות איטית בינונית כשמונה דקות עד לקבלת בצק רך,גמיש וחלק.

- מוסיפים את הקוניאק בשלב הסופי של הלישה בלבד.

- משמנים מעט את דפנות הקערה,מכסים בשקית נילון משומנת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

- לשים שוב ומתפיחים שנית (לעוד שעה).

- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור גדול כאשר קצוות הבצק אסופים כלפי מטה.

- מקמחים מעט את משטח העבודה.

- מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי אחד וחצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול בעל חור נוסף מיוחד לדונאטס

   (אני השתמשתי בחותכן גדול ואת החור הקטן עשיתי בעזרת פקק של בקבוק), **מסירים את העיגולים הפנימים ושומרים אותם בצד.

- מסדרים את טבעות הדונאטס על מגשים מרופדים בניר אפיה משומן היטב ומכסים באופן רופף ומתפיחים כחמש עשרה דקות.

- מחממים שמן עמוק בסיר רחב ושטוח, מטגנים את צידו העליון של הדונאטס,הופכים ומטגנים את הצד השני.מוציאים לניי'ר סופג.

- מכינים את הקרם: קוצצים שוקולד מריר ומניחים בקערה.

- בקערה נפרדת מחממים קצפת פרווה,יוצקים את הקצפת על השוקולד ממתינים כדקה ומערבבים  היטב עד להמסה.

- מוסיפים 2 כפות ליקר שוקולד ומערבבים היטב.

- לוקחים דונאטס, טובלים אותה בשוקולד ממתינים כשלושים שניות ומקשטים כיד הדמיון.

 

**זוכרים את העיגולים הקטנים ששמרנו בצד, מטגנים גם אותם ומגלגלים בסוכר (ראו בתמונות).

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת