00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

לחמניות סאן - כמו חלה ויז`ניץ

לא מזמן בעיתון פורסם המתכון ה"סודי" לחלות של מאפיית ויז'ניץ , ערכתי את המתכון לכמויות נורמליות לא 3 קילו קמח...

ואני מכין מהבצק לחמניות - גורי חלות    

אבל אפשר כמובן לעשות מהבצק חלות.



מה מכינים:

חצי קילו קמח - אני משתמש בשטיבל 2   (857 מ"ל)

כפית משפר אפיה - אני משתמש בשל חברת שטיבל

כפית וחצי  שמרים יבשים - אני משתמש בשל חברת דגן

כף גדושה סוכר

20 גרם מרגרינה מומסת

250 מיליליטר מים חמימים

כפית שטוחה מלח

 

אופן ההכנה:

1) לקערה של מיקסר מכניסים את הקמח, השמרים ומשפר האפיה, ומערבבים .

2) מוסיפים את הסוכר ואת המרגרינה ומערבבים

3) מוסיפים את המים בהדרגה ומחילים ללוש 

4) לאחר כחמש דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד כשתים שלוש דקות

5) אם לשים ביד יש ללוש עשר דקות לפני הוספת המלח ו10 דקות אחריו  לפחות.

6) אמורים לקבל בצק גמיש , מוציאים מהקערה, מגלגלים לכדור , מחזירים לקערת המיקסר,  

    מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

7)לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח מעט, ולשים שוב את

    הבצק לכדקה להוצאת האויר, מניחים לכרבע שעה ומוציאים אוויר שוב. מגלגלים שוב לכדור

    ומועכים מעט על המשטח למצב של עיגול, בכדי שיהיה קל לחלק.   

8) מחלקים את הבצק עם סכין ל-8 חלקים שווים, מחלקים קודם את העיגול לרבעים ואחר כך כל

    רבע מחלקים שוב לשתיים.

9) פורסים נייר אפיה על תבנית לתנור ומקמחים מעט.

10) מכל חלק מכינים לחמניות באיזה צורה שרוצים ומניחים על תבנית האפיה  

    רצ"ב לינק לקלית הלחמניות - מאת קשיוhttp://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

11) מברישים בעדינות בביצה טרופה, מפזרים בנדיבות שומשום או פרג, ומניחים לתפיחה שלישית של כחצי שעה.

12) מכניסים לתנור מחומם לחום של 180 מעלות לחצי שעה.



בתאבון.....



- לפי המרת המתכון המקורי היה צריך להשתמש לכמות בצק זו ב-3 כפות סוכר, אך לדעתי יוצא מתוק מידי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת