00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ארבעה דיווחים קצרים

26/12/2011

בשל הטיול שערכתי בצרפת לאחרונה, יצא הבלוג לפגרה. בהזדמנות זו אני מעוניין להחזיר חוב קטן בנוגע לכמה ארוחות שאכלתי טרם נסיעתי. לא אביא כאן דיווח מפורט, רק אסתפק בתמונות וברושם הכללי.

נווה צדק - מקום של בשר, שבזי 64, תל-אביב

ל"מקום של בשר" יצא בשנים האחרונות מוניטין של אחת ממסעדות הבשר הראויות בתל-אביב. כשאני כותב "בשר" אני מתכוון באופן ספציפי לבקר בצורת סטייק (אין בתפריט חיות נוספות פרט לפרה, דבר קצת מפתיע בהתחשב בעובדה שהמקום פונה לקרניבורים).

 להלן המנות שהוזמנו:

 סלט קיסר

סינטה 300 גרם

תוספת תרד בשמנת

תוספת טבעות בצל

אצבעות פילו במילוי תפוחים עם גלידת וניל

מבחן הסטייק, שהוא אבן הבוחן המתבקשת למקום שכזה, עבר בהצלחה, אם כי לא בהצלחה יתרה. הסינטה היתה פריכה מבחוץ, עסיסית מבפנים – אך חסרת הבשרנות רבת האופי של סינטה במיטבה. אם במסעדה "רגילה" הייתי מסתפק בנתח כזה, הרי שמסטייק-האוס עילי ציפיתי לקבל את האקסטרה. אני ממשיך לדבוק במיט-בר כאופציה מועדפת לארוחה בשרית מהסוג הזה בתל-אביב.

 ציון: 3.5 כוכבים

 

רוקח 73, שדרות רוקח 73, תל-אביב

 אייל לביא, השף העומד בראש "רוקח 73", נחשב כבר שנים לאוטוריטה מקומית לכל מה שמגיע מן הים. בביסטרו זה הוא מציג מטבח פרובאנסי, המתמקד לא רק בים אלא גם ביבשה. הגענו למקום לארוחה עסקית.

 להלן המנות שהוזמנו:

 ביסק סרטנים בשמנת וברנדי (תוספת 7 ₪ לעסקית)

מרק בצל

לחם הוגש על חשבון הבית

פילה דניס (118 ₪) צלוי בגריל בתערובת עשבי תיבול

לברק (118 ₪) אפוי בתנור

המבורגר 250 גרם (88 ₪)

אנטריקוט 300 גרם (113 ₪)

טארט טאטן תפוחים (28 ₪) בתוספת גלידת וניל

קרם מסקרפונה (28 ₪)

המנה היחידה שבלטה היתה ביסק סרטנים. מדובר בביסק קלאסי, עשיר ומלא נוכחות. גם הדניס, המאזדה של הדגים, לא איכזב – הוא תובל היטב ונותר עם עסיסו המתבקש. כל השאר היה סביר בלבד (הלברק, האנטריקוט) או אף מתחת לכך (ההמבורגר למשל סבל מטעם לוואי והוחזר למטבח). למרות רמת המחירים הגבוהה, "רוקח 73" לא הותירה רושם של מטבח עילי, האוכל ברובו היה בסיסי ולעיתים אף חסר השראה.

 ציון: 3 כוכבים

 

 נעורה, הוואדי 9, אבו-גוש

בשנים האחרונות כמעט כל ארוחה שלי באבו גוש הסתיימה במפח נפש. למרות זאת, אולי בשל זכרוני הקצר, באופן מזוכיסטי אני ממשיך לפקוד את מסעדות הכפר. הפעם אכלתי במסעדת נעורה.

מפלי המים בכניסה השרו בתחילה אווירה נעימה, אך כשנכנסתי פנימה הפסטורליות התפוגגה, זאת בשל רעשן המחריד של המשפחות הישראליות הרבות. המסעדה עצמה גדולה, מרווחת ומעוצבת בצורה מודרנית. היא יפה יותר מכל מסעדה אחרת בה ביקרתי באבו-גוש.

 להלן המנות שהוזמנו:
 

סינייה טחינה

חומוס גרגירים

סלט ירקות

האם תתפלאו לשמוע שגם ארוחה זו לא הותירה חותם ממשי? אולי בשל העובדה שהיה זה יום שבת, המסעדה עבדה בשיטת הסרט הנע – והתוצאה ניכרה בכל. החומוס היה ברמה של מסעדה מזרחית ממוצעת. הסינייה הכילה קציצות עגל סבירות, אך הן שחו ברוטב טחינה משעמם. רק סלט הירקות שמר על הכבוד והיה רענן וטוב. בקיצור, עדיין אין חדש תחת השמש של אבו-גוש.

ציון: 2.5 כוכבים

 

פונדק אסא – צומת בית דגן

מי לא ביקר מתישהו בחייו בפונדק אסא? בשנות השמונים, כשהבונטון היה לאכול במסעדות מזרחיות בתחנות דלק, השיפודייה הזו זכתה להצלחה אדירה – ועד מהרה הפכה לרשת בפריסה ארצית. ביום שבת הגעתי לסניף בצומת בית דגן, שהיה מלא כמו בימים הטובים.

 להלן המנות שהוזמנו:
 

חומוס פטריות

סלט ירקות

קבב

החומוס היה מביש: בעל טעם תעשייתי ופטריות מקופסת שימורים. הסלט היה מת: קר, חסר טעם, נטול תיבול – ומי יודע מתי נחתך. לפחות את הקבב לא הצליחו להרוס– הוא היה שמנמן וסביר בטעמו. על הארוחה המיותרת הזאת שילמתי: 80 טבין ותקילין.

הביקור באסא היה מאכזב אפילו בסטנדרטים של מסעדות מזרחיות. בעידן בו התחרות בתחום כה גדולה, נשגב מבינתי איך שיפודייה סתמית שכזאת ממשיכה לשגשג. כנראה שרוב עם ישראל תקוע עדיין חזק בשנות השמונים.

 ציון: 1.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת