00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

הלביבות (לטקס) של משפחת מעוז

חג החנוכה בפתח וכבר התבקשתי לשתף מתכון ללביבות.

אז הנה המתכון שלי לטקס שאני מכין בכל חנוכה והן נטרפות עוד לפני שהן מגיעות אל השולחן.

המצרכים:

4 תפוחי אדמה גדולים

  2ביצים

2 בצלים קצוצים

1 וחצי כפות קמח

כף פטרוזיליה יבשה

כף אבקת מרק עוף (פרווה)

מעט כורכום

2 כפות שמן זית

שמן קנולה (לטיגון הלביבות)

מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עם הקליפה עד שהם מתרככים ומוציאים למסננת לקירור. מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן זית עד שקיפות.

כשתפוחי האדמה קרים ויבשים, מקלפים ומרסקים אותם כמו לפירה, מוסיפים את הבצל המטוגן ושאר המרכיבים ומערבבים עד איחוד כלל החומרים.

במחבת מחממים היטב את השמן ובעזרת כף מגלישים את הלביבות לתוך השמן ומשטחים (הטיגון אינו בשמן עמוק אז כשצד אחד מוכן הופכים בעזרת טרבד) כשמוכן מוציאים לנייר סופג ונותנים לזה קצת להתקרר...

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת