22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משפחה בדרכים

hello dolly

כחלק מההתרגשות לקראת חג המולד הקרב ובא, ומתוך חוסר סבלנות לחכות שכבר יגיע, נוהגים האמריקאים לערוך מסיבות טרום קריסטמס. אפילו אנחנו, הזרים, הוזמנו בשבוע שעבר לשתי מסיבות כאלה.

המסיבות כמובן לא כוללות ילדים כדי שאפשר יהיה לשתות אלכוהול ולדבר על סקס (טוב נו... לשתות אלכוהול).

המסיבה הראשונה היתה מסיבה של פרופסורים. באי המסיבה נחלקו לשניים: כאלה שלבשו חליפה מגוהצת וכאלה שלבשו ג'ינס משופשף ואפודה שראתה זמנים טובים יותר... השתיה היתה אלכוהולית בלבד (לא שתיה קלה ולא קפה...), והאוכל קנוי ומוכן. השיחות נחלקו לשיחות נשים ושיחות גברים בענייני פוליטיקה (אבל אולי בגלל שמדובר בסגל אקדמי של החוג למדע המדינה...בודאי בחוג לתולדות האמנות השיחות מעניינות יותר...).

יצאתי עם הבטחה למציאת מקום התנדבות בתחום העבודה הסוציאלית, המון אמפטיה והבנה למצבי כ"אשת דוקטור בנכר" והזמנה לעוד book club (על כך בפעם אחרת...).

המסיבה השניה היתה מסיבה של השכנים ברחוב. היא תוכננה להיות "מסיבה מתקדמת" (progressive party) המתקדמת מבית לבית ככל שמתקדמים עם המנות (בבית אחד מנות ראשונות, בית שני עיקריות, וכן הלאה...) אלא שמספר המשתתפים הצטמצם מאחר וכל השכנים היו מוזמנים למסיבות אחרות, והסתפקנו בלהתקדם מהמטבח לסלון בבית אחד.

כאן כלל הלבוש לבוש חופשי וקז'ואלי (מותר לבוא בנעלי בית!), אוכל שהוכן בבית באהבה והשקעה רבה, הרבה אלכוהול (בלי שתיה קלה, אבל היה קפה בסוף!) והמון מצב רוח!!!

יצאתי עם עוד המון קלוריות עודפות (אחת הבעיות העיקריות פה באמריקה) שם חדש לעוגיות שלא הכרתי: hello dolly , עוגיות שהכין השכן שלנו שהוא גם בעל מוסך וגם בשלן דגול (האם אשתו לא שיחקה אותה בגדול???) ורצון עז להכין אותן. (אי אפשר לקבל מתכון מהשכן הזה, כי הכל אצלו זה: "זה לא בעיה, לא צריך מתכון לוקחים ענחהחה וגם מהמלילח מערבבים, שמים בתנור, וזה הכל!" :D)

עכשיו, העוגיות האלה זה לא סתם. זו שחיתות! הן נראות כאלה תמימות, כאילו כלום, ואז אתה נוגס בהן, ומבין מהו טעם גן עדן!

מכיוון שלא היה טעם לשאול את השכן, הלכתי לחברי הטוב האינטרנט, והוצאתי את אחד המתכונים, במיוחד בשבילכם: 

המצרכים:

1/2 ספל חמאה חתוכה לקוביות

1/2 ספל פירורי ביסקוויטים שרוסקו במעבד מזון

ספל וחצי של פצפוצי שוקולד צ'יפס

ספל של פצפוצי ריבת חלב או סוכריות חמאה

1 ספל קוקוס טחון

1 ספל אגוזי פקאן קצוצים באופן גס

1/3 ספל חלב מרוכז וממותק (זה באמריקאית. ב"ישראלית" חדעתי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה)

ההוראות:

לחמם את התנור לחום של 160 מעלות.

להמיס את החמאה במיקרוגל בכלי חסין חום, עד שהחמאה נמסה לדרגה שניתן לערבב אותה (לא יותר מדי...)

לערבב היטב עם פירורי הביסקוויטים עד שנוצרת עיסה אחידה. 

לשטח את תערובת הביסקוויטים והחמאה בתחתית תבנית בגודל של 20X 20

לסדר על תחתית הביסקוויטים שכבות של: קוקוס, אגוזי פקאן, ריבת חלב ושוקולד צ'יפס, לכסות בחלב הממותק המרוכז.

לאפות 25-30 דקות, או עד שהדוליס מקבלות צבע חום בהיר

מצננים היטב.

לאחר שמתקרר - חותכים לקוביות (הכי טוב זה לקרר קצת במקרר ואז זה מתקשה ויותר קל לחתוך), ומניחים בתוך גביעי נייר.

וזהו - טעם גן עדן אצלכם בצלחת! איזה כיף!!!

 hello dolly bars

להלן הקישור ממנו לקחתי את המתכון, שזה בלוג של בשלנית אמריקאית ונראה שווה בפני עצמו!

 http://smittenkitchen.com/2007/10/lookin-swell-dolly/

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

אני רק שאלה...

מתכננים טיול לצפון מזרח ארה"ב?

יש לכם שאלה? אשמח לענות! (כמיטב יכולתי )

שלחו את השאלה למייל:

dorit.rosenthal@gmail.com

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל barnoga אלא אם צויין אחרת