33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת הגזר-מרציפן שלי

היינו חייבים להגיע לארוחת צהריים מסויימת, שנתנו את אישור הגעתנו אליה רק בלילה שלפני, לבוא בידיים ריקות זה לא דבר מקובל מבחינתי, אז החלטתי להביא איתנו עוגה שידעתי שתתקבל בברכה ואהבה, לקחתי את אותו מתכון טוב לעוגה בחושה - רק הפעם בשינוי סגנון, אם לא הייתי מנסה אותה מספר פעמים לפני לא הייתי מעיזה להביא אותה! רק הפעם הגברת לבשה קישוט של גזרי מרציפן

 

מצרכים:

לעוגה:

3 גזרים בינוניים מגוררים

2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1 כף קינמון טחון

3 ביצים

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

150 גרם מרציפן חתוך לקוביות

 

לזיגוג סירופ התפוז:

חצי כוס מיץ תפוזים

מיץ סחוט מלימון בינוני אחד

חצי כוס סוכר

 

לגזרי המרציפן:

חבילת מרציפן טבעי

רבע כפית פפריקה מתוקה

מעט תמצית וניל

עלי פטרוזיליה לקישוט כעלי הגזר

 

אופן ההכנה:

העוגה - את הגזרים המגוררים וקוביות המרציפן להניח בצד.

לערבב את כל המצרכים הרטובים בקערה אחת, לערבב את כל המצרכים היבשים בקערה שנייה ואז להוסיף את המצרכים הרטובים למצרכים היבשים.

כאשר אין גושים להוסיף את הגזרים המגוררים והמרציפן, לשים בתבנית אפייה ולתנור לכארבעים דקות בחום של 170 מעלות צלסיוס.

סירופ התפוז - לאחר שהעוגה התקררה והופרדה מהתבנית, מבשלים את המצרכים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס ושופכים בעדינות מעל העוגה.

הכנת גזרי מרציפן - אם יש לכם זמן לקנות מרציפן כתום זה אפשרי, אם יש לכם צבע מאכל כתום זה גם אפשרי, אבל בכנות לא היה לי צבע מאכל אדום/כתום בבית וחשבתי על דרך "טבעית" בה אוכל לצבוע את המרציפן כדי לעשות ממנו גזרים קטנים.

קופסאת הפפריקה המתוקה הייתה מולי במטבח, החלטתי לנסות את מזלי, מקסימום אזרוק את המרציפן לפח.... לפפריקה היה ריח חזק לדעתי ולכן החלטתי להוסיף מעט תמצית וניל כדי שהטעם והריח של הפפריקה לא יהרסו לי!

טעמתי מעט מהמרציפן וראיתי כי טוב, חילקתי את כדור המרציפן שעיבדתי לשמונה עיגולים קטנים שווים בגודלם, עשיתי מהם מעין גלילים ואז צבטתי את החלק התחתון שלהם תוך כדי סיבוב עדין  למעין קונוס כדי שהמרציפן יקבל צורה של גזר קטן, עשיתי חור קטן בראש הגזר בעזרת קיסם שיניים, הכנסתי אליו את עלה הפטרוזיליה והידקתי סביבו את המרציפן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת