77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

בצלים ממולאים מקורמלים

בצלים ממולאים בבורגול, אורז ושמיר, מתובלים ברכז רימונים ומקורמלים - מעדן - מתאים לצמחונים

קצת תמונות על התהליך ולאחר מכן המתכון.

חיתוך הבצל - עד האמצע

הבצלים לאחר שהוצאו מסיר המים ופורקו לעלים

המילוי

הבצלים הממולאים לפני הבישול

הבצלים שלא מיועדים למילוי, מתקרמלים בסיר

סידור הבצלים בסיר

הבצלים הממולאים לאחר הבישול

המתכון:

מצרכים

  1. 6 בצלים גדולים
  2. 1 כוס בורגול לאחר שהושרה במים בערך חצי שעה ומסונן מהמים
  3. 1 כוס אורז מנוקה שטוף ומסונן
  4. 1 כפית מלח
  5. 1 כפית פפריקה מתוקה
  6. 1/2 כוס שמן קנולה
  7. מיץ מלימון אחד
  8. 2 כפות רכז רימונים
  9. 2 כפות רוטב סויה
  10. 2 כפות חומץ בלסמי
  11. 1 חבילה שמיר קצוץ
  12. 1/4 כוס סוכר דמררה או סוכר רגיל

הכנת הבצלים למילוי:

  1. להרתיח בסיר גדול מים, לחתוך בכל בצל חתך עד האמצע ולהכניס לסיר
  2. להביא לרתיחה בערך 10 דקות 
  3. להוציא את הבצלים למסננת, לקרר,  לפתוח בזהירות את העלים של הבצל, להניח במגש
  4. לא לזרוק את החלקים שלא מתאימים למילוי, אותם נניח בתחתית סיר הבישול וגם נוסיף מעט למילוי

ההכנה והבישול:

  1. לערבב את הבורגול עם האורז, מלח, פפריקה, חצי מכמות השמן, רכז רימונים, סויה, בלסמי, שמיר, אפשר לקצץ ולהוסיף גם מעט מחלקי הבצל ששמרנו בצד 
  2. לקחת עלה של בצל, להכניס לתוכו מהמילוי, לא להעמיס, לסגור את העלים ולהניח בצד, לעשות ככה עם כל העלים
  3. לחמם בסיר מתאים את יתרת השמן, להוסיף את הסוכר, לקרמל מעט
  4. להוסיף את הבצלים שלא מתאימים למילוי ושמרנו בצד, לטגן אותם מעט, לערבב
  5. לסדר את הבצלים מעל
  6. להכין רוטב מ: 2 כוסות מים, מיץ לימון ומעט מאוד שמן, לשפוך בזהירות מעל הבצלים
  7. לאחר רתיחה ראשונה, להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה בערך שעה
  8. בהגשה, להניח צלחת גדולה על הסיר ולהפוך

                                                             

ערכים תזונתיים למתכון - מומלץ לצפות 

 

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תקליקו לייק

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

55 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת