00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לביבות בטטה בציפוי פריך

השבוע פגשתי חבר ותיק,  רמי. עוד מהימים שהיינו קצת יותר צעירים, קצת יותר יפים, וקצת פחות עסוקים...

 ישבנו קצת לפטפט עד שהחצי שלי יגיע... ולאחר ויכוח קטן כיצד מכינים כוס קפה טוב (בוץ כמובן) שרמי טוען כי יש לערבב קודם את הקפה עם המים הרותחים ורק אז לשים את הסוכר.

ואני טענתי כי לאחר הוספת המים הרותחים יש לשים קודם את הסוכר בעדינות להמתין כמה שניות על מנת שישקיע את הקפה ורק לאחר מכן יש לערבב.

אך אפילו לאחר התערבותו של החצי שלי, שכבר הספיק להגיע ולהתערב בויכוח... לא הצלחנו להסכים בינינו

החלטנו פשוט לא להסכים ושכל אחד יכין לעצמו את הקפה ומשם המשכנו לפטפט  בענייני אוכל, מטבח ומסעדות כמובן.

רמי סיפר על אהבתו למטבח ועל הניסויים השונים שהוא אוהב לעשות באוכל. ואני נהנתי לספר לו על הבלוג הקטן והנחמד שלי וכמה אני נהנית מהכנת המטעמים ומהצילומים שהוסיפו המון גוון, טעם וצבע לחיי. 

ידעתי תמיד כי רמי אוהב אוכל טוב וגם אוהב לצאת מידי פעם למסעדות טובות, וגם ידעתי כי לרמי יש  קיבה רגישה, שתמיד מתריאה על מקומות שבהם האוכל אינו טרי.
כך שעצה מרמי על מסעדה טובה כדאי לקחת ברצינות!!

וכך בין פטפוט לפטפוט.. הגענו לכך שמתקרב אלינו חג החנוכה ואני ציינתי כי אין לי רעיון למתכון חדש היות וסופגניות   למזלי הטוב אני לא ממש אוהבת וחוצמזה כל הקירות בפייס בוק כבר מלאים בשמן ואבקת סוכר.

ואז הציע לי רמי, להכין פרוסות בטטה בציפוי ולהגישן עם יוגורט טרי ורענן !

  ההצעה נשמעה לי מעניינת, מייד הרמתי את הכפפה  והבטחתי לו שאכין, אכתוב פוסט ואפרסם בבלוג.

ובכן לאחר שקיבלתי הסכמה להכנת המנה, לצילומה ולפרסומה מחברי הותיק רמי ורד, הנה היא בפניכם: 

 

 

 

המצרכים:

  • 1 בטטה בגודל בינוני 

  • 2 ביצים

  • 1 חב` פרורי פנקו

  • מעט שמן זית למריחה

  • מעט עלי טימין


למטבל היוגורט:

  • 1 גביע יוגורט בטעם טבעי

  • 3-4 עלי נענע קצוצים

  • 1/2 בצל ירוק קצוץ


ההכנה:

  1. מקלפים ופורסים את הבטטה לעיגולים דקים של כ- 1 ס"מ.

  2. מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומסדרים את עיגולי הבטטה, מעל מברישים מעט את הבטטות בשמן זית ומפזרים מעט טימין.

  3. מכניסים כ- 10 דקות לתנור שחומם מראש לחום של כ- 200 מע` - (רק עד לריכוך קל ולהיזהר שלא יהפכו לסמרטוטים). מוציאים ומצננים מעט. 

  4. בינתיים מכינים את מטבל היוגוט, מערבבים את כל מרכיבי היוגורט יחד ומכניסים למקרר.

  5. לוקחים שתי צלחות עמוקות באחת טורפים את הביצים ובשניה שמים את פרורי הפנקו

  6. טובלים כל עיגול בטטה בביצה ובפרורי הפנקו ושוב בביצה ושוב בפרורי הפנקו

  7. מטגנים את הבטטות המצופות במחבת עבה עם מעט שמן. זהירות לא לטגן בחום גבוה מידי מאחר ופרורי הפנקו נשרפים מהר.

  8. מגישים לצד מטבל היוגורט.

 


* מי שרוצה יכול לותר על הטיגון ולאחר הריכוך הראשוני והציפוי להחזיר את התבנית שוב לתנור לעוד כ- 10 דקות.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת