00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

מעקודה - פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית

מה שיפה בפשטידה הנהדרת הזאת שאין בה טיפת קמח (פסח  אמנם עוד רחוק, אבל שווה לציין ). הפשטידה כולה על בסיס של  תפוחי אדמה  ומתאימה לציליאקים...

ראיתי המון גירסאות של הפשטידה הזו: עם עוף, עם ביצה קשה, עם שמיר ועוד... אני מעדיף את המעקודה המוכרת ביותר שיש - אפונה, גזר ופטרוזיליה.

המצרכים:

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של ס"מ.

כוס וחצי אפונה וגזר (אם משתמשים בקפוא אז אחרי הפשרה)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

6 ביצים

חצי כפית כורכום

כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל

5-4 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד שהן מתרככות, מוציאים, מסננים ומרסקים לפירה בקערה.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים טוב עד לאיחוד החומרים.

מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה (חשוב מאוד שהמחבת לא תהיה דביקה) וכשעולה עשן שופכים את הבלילה פנימה ומשטחים עם כף את החלק העליון. סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות.

מניחים על החלק העליון צלחת (ברוחב המתאים) והופכים, מוסיפים מעט שמן למחבת ומגלישים את הפשטידה עם הצד שבתחתית הצלחת על המחבת.

 

 

 בתיאבון!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת