00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

שוואייה שוואייה!! טחינה ביתית וגם עוגויות...

**רשומת פרסום** וגם מתכונים.
 
טחינה - אחד מחומרי הגלם הטעימים שיש, אני לא מכירה אנשים שלא אוהבים טחינה, אבל אני כן יודעת שכל אחד אוהב את הטחינה שלו קצת אחרת - ירוקה עם המון עלי פטרוזיליה, אדומה עם פפריקה, מלאה בשום או כמוני רק עם לימון ומלח.
טעמה של הטחינה הגולמית כ"כ טעים שכשאני מכינה סלט טחינה, אני לא מפסיקה לגנוב מהקופסא הגדולה, עם כף גדולה ישירות לפה.
זה טעים, זה בריא! זה טעים עם סילאן או עם דבש (ממש כמו חלבה), זה טעים עם סלט ירקות טרי או על אורז לבן, זה טעים על פרוסת לחם טרייה או מעורבב עם חומוס, וזה טעים גם בעוגות ועוגיות.
הטחינה עשירה בחלבונים, בחומצות שומן חד בלתי רוויות, בסידן ובוויטמינים ודלה בפחמימות.
בדרך כלל אני קונה את הטחינה המלאה של בארכה (טחינה מלאה זו טחינה שעשויה מגרגר השומשום כולו - כולל הקליפה שמכילה סיבים תזונתיים, לעומת הטחינה הלא מלאה שעשוייה מגרגרי שומשום קלויים, קלופים וטחונים). היא טעימה יותר ומזינה יותר.
לאחרונה בראכה יצאו עם מוצר חדש בשם "שוואייה שוואייה" - טחינה שמיוצרת על ידי שומשום מובחר אשר עובר תהליך קלייה איטי ומבוקר המקנה לטחינה מרקם קטיפתי והומוגני ההופך אותה קלה במיוחד להכנה, מרקמה עדין מאד והיא טעימה לא פחות (ואף יותר) מהטחינה המלאה אותה אני רגילה לרכוש ולהכין.
תהליך הקלייה הארוך אשר פותח במשך קרוב לשנתיים, מאפשר לגרעיני השומשום המובחרים להיקלות מן הפנים אל החוץ, לאט לאט-שוואייה שוואייה, מה שמעצים את טעמם של גרעיני השומשום ומבטיח תוצאה שונה וטובה יותר מהקליה "הרגילה" של טחינה "רגילה".
 
קיבלתי את האריזה ומיד הכנתי את מה שכבר מזמן בא לי להכין - עוגיות טחינה ואגוזי לוז. וכמובן, איך אפשר שלא, הכנתי סלט טחינה ביחד עם ביתי, פשוט, קל ומעט חמצמץ בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
 
 
סלט טחינה ביתי פשוט וטעים
 
מצרכים:
100 מ"ל טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח
כ-100 מ"ל מים קרים
 
אופן ההכנה:
בקערה או צנצנת או כלי שמתאים לבלנדר מוט, שמים את הטחינה, הלימון והמלח, מכניסים את הבלנדר ותוך כדי הוספת המים מפעילים אותו ומעבלים עד קבלת המרקם הרצוי.
ניתן להכין את הטחינה בקערה או צנצנת בערבוב ע"י כף! לא חייב להכין עם בלנדר מוט.
המרקם שאנו אוהבים הוא דליל על סף הסמיך...  אם אתם אוהבים את הטחינה שלכם סמיכה יותר, הוסיפו פחות מים, אם דלילה יותר, הוסיפו יותר.
ניתן כמובן להוסיף שום כתוש, פפריקה, פטרוזיליה קצוצה... לפי טעמכם.
 
כל המתכון 10 נק` שומרי משקל.
 
הבנות מתענגות על פיתה וטחינה
 
 
עוגיות טחינה ואגוזי לוז
כ-27 עוגיות
 
מצרכים:
140 גר` קמח לבן רגיל (כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
70 גר` אגוזי לוז קלויים במחבת יבשה
120 גר` סוכר (חצי כוס + כף)
קורט מלח
70 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גר` טחינה גולמית
 
כחצי כוס אבקת סוכר
 
אופן ההכנה:
למעבד מזון להכניס את הקמח עם אבקת האפיה ואגוזי הלוז ולטחון את האגוזים עם הקמח עד שהאגוזים ירוסקו לחלוטין.
להוסיף את הסוכר, המלח והחמאה ולהפעיל את המעבד בפולסים עד קבלת בצק פירורי (מרקם של קוסקוס).
להוסיף את הטחינה הגולמית ולעבד קצרות עד קבלת כדורי בצק.
בשלב זה להוציא את הבצק לשיש ולאחד אותו בלחיצות קלות על ידי כרית כף היד לכדור פחוס.
עיטפו את הכדור (או הפיתה במקרה הזה ;-) ) והכניסו לקירור של 30-60 דק`.
 
לאחר קירור הבצק יש לקרוץ כדורים בגודל זית גדול, לגלגל כל כדור באבקת סוכר ולסדר במגש מחופה נייר אפייה במרחק של כ-2-3 ס"מ בין כדור לכדור.
 
לאפות בתנור שחומם מראש לטמפ` של 180 מעלות, 17 דק`.
העוגיות נבקעות וזה בסדר! זה חינן.
מתקבלות עוגיות פריכות ונהדרות, עם טעם טחינה/חלבה מודגש ונגיעה של אגוז לוז.
 
כל עוגיה 2 נק` שומרי משקל.
 
 
טחינת הקמח והאוזים עד למרקם של "קוסקוס" (בידקו באצבעות)
 
הבצק לפני האישפוז במקרר
 
כדורים בגודל זית גדול
 
 
 
עם סדקים חינניים אחרי אפייה
 
 
 
 
בשורה התחתונה - טחינה טעימה מאד, בעלת מרקם עדין ונעים על הלשון וקל מאד לעבוד אותה.
 
ניתן להשיג את הטחינה באריזות של 500 גר` בכל רשתות המזון והחנויות המובחרות.
מחיר מומלץ ליחידה - 20.99 ש"ח
 
 
תודה לנעה מבלנדר תקשורת שיווקית.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת