00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

פאי תפוחים

המצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח

2 ביצים טרופות (1.5 לעוגה ו-0.5 ביצה בערך להברשה)

1/4 כוס סוכר

100 גר' חמאה, בטמפ' החדר

1/2 קופסאת שמנת

1 כף אשל

1/4 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית תמצית וניל

 

למלית:

5 תפוחי עץ

מיץ מ-1/2 לימון

קמצוץ קינמון

1/4 כוס סוכר + כ-1 כף סוכר

כ-3/4 כוס פירות יבשים: אוכמניות, צימוקים, חמוציות (הכי טעים תערובת של כל הנ"ל)

אגוזי פקאן קצוצים גס מאוד - אפשרות

ריבה - אפשרות

 

אופן ההכנה:

1. חתוכים את התפוחים לפרוסות ומזליפים עליהם מיץ לימון. שמים בצד.

2. מערבלים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת בצק אחידה.

3. מוציאים הבצק למשטח מקומח ולשים ומקפיצים. מכינים 2 כיכרות ומקפיצים עוד. עוטפים בניילון ומקפיאים כ-50 דק'.

4. בינתיים מקרמלים תפוחים:  ממיסים 1/4 כוס סוכר במחבת גדולה וכבדה בחום גבוה. ברגע שהסוכר נמס והופך קצת לחום, מקטינים האש ומוסיפים פרוסות התפוחים. מבשלים עד שהופכים לחומים. שומרים בצד.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות חום. משמנים תבנית פאי ושמים בתחתית עיגול של נייר אפייה (חתוך בהתאם לגודל התבנית).

6. מרדדים עיגול בצק לעובי 1-1.5 ס"מ. מכסים בו את התבנית והדפנות.

7. שופכים על זה מיץ הקרמל או מורחים ריבה. מפזרים מעל הפירות היבשים, התפוחים והקינמון לסירוגין.

8. מרדדים עוד עיגול בצק חותכים לרצועות ומסדרים מעל הפאי בצורת שתי וערב. חותכים את כל הקצוות המיותרים.

9. מברישים בשארית הביצה הטרופה את פני הפאי ומפזרים מעל את כף הסוכר.

10. אופים כ-1/2 שעה. מצננים ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת