33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

עייפה אך מרוצה

אז מה הכנתי היום....

עוף בתנור:

מרינדה: סילאן+רוטב צ`ילי מתוק+רכז רימונים+פפריקה אדומה+רוטב סויה. מעל קצת עגבניות שרי ושאריות תפוח אדמה שנשארו לי מהמקלובה :)

שעה מכוסה בחום של 200 מעלות ועוד 40 דק` פתוח להשחמה. יצא עסיסי ורך בדיוק לשיניים של בת השנה שלי.

 

 

מקלובה:

3-4 תפוחי אדמה

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

שמן קוקוס לטיגון תפוחי אדמה

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס שבבי שקדים

סילאן+כרכום+קינמון+מלח

לשים 3 כוסות מים רותחים בסיר, ולהרתיח את האורז 12 דק` במכסה פתוח.

לסנן, ובקערה גדולה לשים את האורז+צימוקים ושקדים וכן את כל התבלינים. לערבב היטב.

לקחת סיר רחב עם שמן קוקוס ולפזר את תפוחי האדמה ככה שיכסו את כל התחתית. להזיז אותם קצת כדי שלא ידבקו לתחתית.

להוסיף מלמעלה את תערובת האורז, לשפוך כ-4 כפות שמן קוקוס על האורז, לכסות ולבשל כשעה על אש קטנה .
בגמר הבישול, מניחים על מגבת מטבח רטובה ישר מהכיריים ונותנים להתקרר 5 דקות (זה "משחרר" את תפוחי האדמה מהתחתית).

 

 

 

סלט קולסלאו:

1/2 כרוב גדול

4 גזרים

כף לימון סחוט

כפית סוכר קנים

2 כפיות מחוקות מלח

5 כפות מיונז

את הירקות לפרוס דק במעבד מזון, לערבב עם התבלינים ולהשהות כמה שעות במקרר לספיגת טעמים.

 

 

תבשיל שעועית ירוקה-כרוב לבן-פטריות

1/2 חבילת שעועית ירוקה (סנפרוסט)

1/4 כרוב לבן

1/4 חבילת פטריות (סנפרוסט)

שום

דבש+סויה+מלח גס+פלפל

אגוזי מלך

לטגן שום פרוס. להוסיף את הכרוב ולבשל עד ריכוך. להוסיף שעועית ירוקה ופטריות וכן את כל התבלינים ולבשל כ- 10 דק`.

בסוף להוסיף אגוזי מלך ולהגיש.

 

ולקינוח הכנתי את המתכון לעוגיות פריכות מפורום קינוחים.

3 כוסות קמח לבן רגיל

קצת פחות מכוס סוכר קנים

שקית א.אפיה

קורט מלח

שקית סוכר וניל

100 גר` חמאה (קרה) ו-60 גר` שמן קוקוס

כפית  וניל

1 ביצה

לעבד במעבד מזון את כל החומרים לפירורי בצק פריך. אם זה לא מתאחד אז להוסיף 2-3 כפות מים ולהוציא את כל מה שנוצר למשטח. לאחד בידיים לכדור, לשטח מעט וחצי שעה למקרר מכוסה .

אחרי כן לרדד לעלה בעובי 1/2 ס``מ, ועם רולר קורצנים יצרתי עם בת ה-3 אחלה של עוגיות.

לפני הכניסה לתנור להכין בקערה רחבה תערובת סוכר+קינמון ולצפות כל אחת מהעוגיות משני הצדדים.

15 דק` ב-180 מעלות.


אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת