00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קנביס רפואי - קנביסה

HERB
Herb

מתכון: CANNAGHEE / גהי חמאת קנביס

**אזהרה!!! האפקט הפסיכואקטיבי הנגרם מאכילת מוצרי קנביס הוא שונה מהאפקט הנגרם מעישון הקנביס. הזמן החולף עד ההשפעה הוא ארוך יותר ומשך ההשפעה ארוך יותר ומתיש יותר. מומלץ מאוד להתחיל במינונים נמוכים למי שאינו מורגל באכילת קנביס.

GHEE גהי הוא השמן הטהור של החלב, ונחשב כשמן הטוב ביותר לבישול ובכלל לשימוש פנימי. הוא מזין, מחזק עיכול ומשפר יכולות מנטליות. ניתן להשיג גהי בחנויות המתמחות במוצרים מהודו, אך ניתן גם להכין גהי די בקלות:

זמן ההכנה הוא ארוך יחסית וכולל שני שלבים די דומים כאשר כל שלב לוקח בערך 30-45 דקות,
כמובן עם הפסקת עישון באמצע, באישור רופא כמובן!

שלב ראשון הכנת הגהי GHEE – אופן ההכנה:

שמים חבילה וחצי של חמאה רגילה 150 גרם (לא מומלחת) בסיר בן מארי ומחממים על אש נמוכה.
לאחר מספר דקות יופיע קצף, יש להסיר את הקצף ולערבב (ניתן לשמור על הקצף לשימוש להקרמת תבשילים).
חשוב לערבב בשלב זה.
נדע שהגהי מוכן כשהנוזל יהפוך לצלול, יקבל צבע מוזהב, ובמקום צליל פקפוק של בועות נשמע רק רחש, ויופיע ריח גהי אופייני. (למי שמכיר את הריח כמובן).
מסירים מהאש ומאפשרים לגהי להתקרר. מסננים בעזרת מסננת דקה \ בנדנה \ בד כותנה צפוף לתוך מיכל זכוכית. אם נותרו "פרורים" לבנים, יש לסנן שוב.
ניתן (ואף מומלץ) לשמור את הגהי מחוץ למקרר. חשוב לשמור עליו טהור, כלומר להכניס אל הצנצנת רק כפיות יבשות ונקיות.

לאחר ההתמצקות של הגהי GHEE במקרר וקבלת צבע צהבהב ומרקם קרמי:

מגיע שלב 2……..

CANNAGHEE / גהי חמאת קנביס

לשלב זה יש צורך בכ 100 גרם של GHEE (כדי להכין 100 גרם נקי מומלץ להכין גהי מחבילה וחצי של חמאה)
כמו כן יש צורך בכ-14-28 גרם של עלי קנביס, פרחים וענפים אותם יש לטחון, ניתן לעשות זאת בעזרת מטחנת קפה/תבלינים למי שיש.
שימו לב – חוזק הגהי ייקבע על ידי כמות הקנביס שתכניסו לתוכו.

* למתקדמים ולמתחזקים אפשר להוסיף Pollen = כלומר את אבקני הקנביס, מומלץ ביותר למי שרוצה לקבל איכות משופרת.

**אזהרה!!! האפקט הפסיכואקטיבי הנגרם מאכילת מוצרי קנביס הוא שונה מהאפקט הנגרם מעישון הקנביס. הזמן החולף עד ההשפעה הוא ארוך יותר ומשך ההשפעה ארוך יותר ומתיש יותר. מומלץ מאוד להתחיל במינונים נמוכים למי שאינו מורגל באכילת קנביס.

הכנת הגהי:
1. מרתיחים את הגהי המוכן והמוקשה בסיר עד להמסתו והפיכתו לנוזל.

2. מוסיפים לאט את הקנביס ומערבבים בעיקביות ובאיטיות.

3. את הנוזל יש לבשל במשך שעה בערך.

4. לאחר מכן, יש לסנן את הנוזל בעזרת פד גזה או מסננת רשת דקה על מנת להוציא את שאריות הקנביס הצמחיות למיכל, ולאחר מכן להכניס את הנוזל למקרר.

כשהגהיי יתקרר ויתקשה שוב אז זהו – הכל מוכן ויש לכם חמאת קנביס איכותית!

המתכון נכתב במקור בקבוצה למטופלי קנביס רפואי בפייסבוק לבעלי אישורים בלבד:

http://tinyurl.com/ctyuthq

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קנביסה רפואה טבעית אלא אם צויין אחרת