00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות שושני קצף

 

 מחר נחגוג את יום האהבה, והרי זו ממש סיבה טובה להיכנס לאווירה רומנטית, מפנקת ומפרגנת...
בדרך כלל נהוג לשלוח תריסר ורדים אדומות או זר שושנים צחורות על מנת להעביר את מסר האהבה והתודה, אך הפעם החלטתי לשנות מעט מהנוהג הרגיל ובמקום זר פרחים יפיפה, לשלוח זר של עוגיות שושני קצף מתוקות ורומנטיות  

האמת שהעוגיות נפלאות גם כשמכינים אותן לא ביום האהבה... אבל אם אפשר להנות מטעמן וגם לצרף אליהן מסר של אהבה הרי שהרווחנו כפל כפליים!!!

 


 

 

   

ועכשיו לעבודה...

 

הבצק:

  • 200 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 200 מל` שמנת חמוצה – (1 גביע)

  • 350 גר` קמח תופח (1/2  2 כוסות)

  • גרידת לימון מלימון 1 קטן


 אופן ההכנה:  

  1. מכניסים אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה את החמאה, גרידת הלימון והשמנת ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. (לא לעבד יותר מידי)

  3. עוטפים את הבצק בניילון נמצד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

 

המלית

4 חלבונים

1 כוס סוכר

1 חב` אינסטנט פודינג וניל (80 גר`)

1 כפית תמצית וניל איכותי

 

הכנת המלית:  

  1. מקציפים יחד את החלבונים, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצף יציב.

  2. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את האינסטנט פודניג. מערבלים רק עד הטמעה של האינסטנט.- (אפשר לעשות שלב זה גם ידנית)

 

עיצוב העוגיות ואפייה:

 

1. מחממים תנור לחום של 180 מע`

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, למלבן גדול בעובי של כ- 3 ס"מ.

3. מורחים מעל הבצק את המלית באופן שווה

 

4. מגלגלים את המלבן לרוחבו, לרולדה ארוכה

5. פורסים את הרולדה בסכין חדה לשושנים בעובי של כ- 2 ס"מ

6. מסדרים את השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
    (בכל שושנה לוקחים את קצה הבצק ומכניסים אותו מתחת לשושנה, על מנת שלא יפתח באפיה)


 

 7. אופים כ- 15 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב בהיר והקצף הופך את צבעו לבז` בהיר.

 

 

 

 

 

 

וכך נראית התוצאה הסופית...יאממממממי....;)

 


 

 

וקצת הומור לנשמה, רגע לפני שנפרדים ... 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת