00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

המסע לסופריטו המושלם

האהבה שלי לסופריטו התחילה לפני כשנתיים כאשר באחד מהפרקים של העונה הראשונה של מאסטר שף, הגיש אדי מזרחי המוכשר (שמאז אני נזכר בו בכל פעם שאני מכין סופריטו) מנה נהדרת של סופריטו לשופטים. אני זוכר שבאותו שבוע חצי מדינה אכלה סופריטו לארוחת שישי... וגם אני!

מאז ניסיתי המון גירסאות: עם קישואים, עם בשר, עם ארטישוק, בתוספת אפונה וגזר ועוד...ועוד...עד שמצאתי את הגירסא שבעיניי היא המושלמת. סופריטו עם קציצות לחם!! את הרעיון מצאתי ברשת  (אני חושב של אהרוני....) וכמובן שמיד עבדתי על גירסא משלי... יאללה תפשילו שרוולים...אנחנו מתחילים עם קציצות הלחם.

המצרכים לקציצות:

250 גרם בשר טחון

250 גרם עוף טחון

בצל גדול קצוץ

4 פרוסות עבות של חלה מתוקה

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן עלי כרפס קצוצים

ביצה אחת          

2 כפות שמן זית

כפית בהרט

כפית פפריקה        

מלח ופלפל שחור גרוס

קערת מים

אופן הכנת הקציצות:

מכניסים את פרוסות החלה לקערת המים ובינתיים מטגנים את הבצל עד שקיפות ומוציאים למסננת.

סוחטים את פרוסות החלה ומכניסים לקערה, מכניסים את שאר המרכיבים ומערבבים עד איחוד החומרים

יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג, מניחים בתבנית, סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר עד השימוש הבא.

מצרכים לסופריטו:

5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

2 בצלים חתוכים לרצועות

 2 גבעולי כרישה פרוסות ללא עלים

4 שיניי שום חתוכות לפרוסות

6 ירכיי עוף (אפשר 10 שוקיים במקום)

בקבוק שמן (אני משתמש עם חמניות אפשר גם קנולה או סויה)

כף גדושה של אבקת מרק עוף

חצי כף אבקת מרק בצל

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה

כף טימין קצוץ

מלח ופלפל שחור

3 כוסות מים רותחים

  אופן ההכנה:

בסיר רחב מחממים את שמן עמוק ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה (כמו צ'יפס) ומוציאים לנייר סופג

מוציאים את קציצות הלחם מהמקרר ומטגנים אותם עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.

מכניסים את העוף עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.

 

שופכים את השמן המיותר (משאירים קצת להמשך) ומכניסים את הכרישה ורצועות הבצל לטיגון עד שקיפות ומוסיפים את השום ולאחר 3 דקות מניחים בפנים את העוף ועליו את קוביות תפוחי האדמה.מפזרים על הכל את התבלינים והטימין ממלאים במים הרותחים.

מוסיפים למעלה את קציצות הלחם, סוגרים מכסה מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

ממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה.

 

 

 

 

 

   בתיאבון....  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת