33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

קשקושה

 "קודם אתה שוכח שמות, אז אתה שוכח פרצופים. אחר-כך אתה שוכח לסגור את הריצ'רץ' שלך, ולבסוף, אתה שוכח לפתוח אותו." כך אמר ג'ורג' ברנס.  אוי, אוי, אוי.............. 

כן, יש לנו קטע עם שמות....לפחות לי......

יש בעולמנו שמות למכביר.

שמות לאנשים, שמות לבעלי חיים, שמות למקומות, שמות לחפצים, למחלות (לא עלינו),  וכמובן המון שמות מהודרים או פחות למיני מאכלים.

לכל עם ולכל עדה יש שם משלו למאכל מסויים. לפעמים רב שמות לאותו מאכל עצמו (שינויים קטנים ולא ממש משמעותים במתכונים),  ואף אחד לא שש להחליף את השם בשם אחר. כנראה שלָשם יש משמעות יותר מסך כל העיצורים והתנועות המרכיבים אותו.

לעיתים האקדמיה נותנת שם לחפץ לאחר שכבר השתרש שם מלעז ולא עוזר כלום, השם החדש לא תופס. דוגמא: טלפון ושח רחוק....
יש עוד המון דוגמאות כאלה.
ולי, לפעמים יש לי נטיה "לתת" בלי כל כוונה שם לאדם - לא יודעת, כך אני זוכרת את שמו או אולי שָם בתת ההכרה השם הזה שאני "נתתי" לו, בזכרוני, "מתאים" יותר לאדם משמו האמיתי ? אולי?-  הקטע הוא, שזה השם שלו בזכרוני לעולמי עד....ובכל פעם שהוא מתקן אותי, אני מתנצלת ואחרי זמן שוב קוראת לו באותו שם ש"הוצמד" לו על ידי זכרוני או תת המודע שלי.
למה? ככה! נסתרות דרכי המוח והזכרון. ועד שחוקרי המוח המלומדים לא ימצאו את הסיבות והתיקון לעיניין, מן הסתם, מה שהיה הוא שיהיה. אמשיך על פי נטיות מוחי הלא מתוקן.
סבתי ז"ל, ואח"כ גם אימי (שתבדל...) וכמובן שבהגיע תורי  - גם אני, לא פעם אנו נוקבות בשם כל ילדינו עד שאנחנו מגיעות לשם המבוקש. בילדותי הייתי מתגלגלת מצחוק מסבתי, לה היו שבעה ילדים ועוד שבט נכבד של נכדים. תארו לעצמכם איזה מסע שמות היה מתרחש בעת שדעתה היתה מוסחת. והיא רצתה לנקוב בשם אחד הילדים או הנכדים.....כמובן שאחר כך צחקתי על אימי והיום - צוחקים עלי!
 
ג'ון פ. קנדי אמר: סלח לאוייבך, אך אף פעם אל תשכח את שמותיהם!. זה בסדר, בדרך כלל אין לי הרבה אויבים (אני מקווה). אבל זו בהחלט עצה טובה וחשובה.
 
בימים כתיקונם אני רגילה להכין ארוחה למשפחה. אך קורה לעיתים שאני מכינה ארוחה זריזה רק לעצמי - במקרה כזה חופש התנועה הוא הרבה יותר גדול.
כך קרה השבוע - הכנתי רק לעצמי. רציתי משהו זריז. משהו פשוט, טעים, משהו קצת אחר. שקשוקה רגילה - לא התאימה לחלק מהרצונות שהזכרתי.
אז מה?
אמרנו חופש תנועה, לא?! ודיברנו בהרחבה על שמות
אז הנה החיבור:
במקום שקשוקה - הכנתי לי:
קשקושה....
 
* הערה חשובה - צריך לפתוח את המקרר ולהתרשם...רק אז להחליט איך תראה ותִטָעם הקשקושה של היום, או המיוחדת שלכם.
 
2,3 פרחים גדולים של כרובית פרוסים קטן
ערמה קטנה של תרד חתוך גס
חופן נאה של פטרוזליה/כוסברה או שניהם
5 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
חתיכה של גבינת פטה (אני הסתפקתי ב 5% )
2 ביצים
מלח פלפל לפי הטעם
מעט שמן זית "ללכלך" את המחבת
 
הכנה
לחמם את המחבת עם השמן, להוסיף את הכרובית לטיגון קל לאחר 2-3 ד' להוסיף את הירוקים (תרד, פיטרוזליה, כוסברה).
לאחר 2 דקות נוספות להוסיף את העבניות להמליח מעט ולפלפל. לערבב היטב, לפורר את הפטה.
לאחר עוד 2 דקות להוסיף את הביצים ("עין"), לכסות ולהמתין אותו זמן שאתם אוהבים את ה"עיניים" שלכם.
בזמן הזה ניתן לקלות שתי פרוסות של לחם מלא קל - ויש ארוחת בריאות משביעה ומוקפדת.
 
טוב, אתם בוודאי מבינים למה הייתי צריכה שם אחר למאכל....
 
אגב, הצעות אחרות יתקבלו בתשומת לב ראויה.
 
 
 
טיפ'טן -"אוכל, להגיש רק בצלחת לבנה. משקה - למזוג רק בכוס של זכוכית, בלי צבע. יש כללים בדברים האלה, אם אתה רואה מסעדה עם נרות, אסור להיכנס לשם. נרות זה לא בשביל הרומנטיקה, זה סימן שיש לטבח משהו שהוא רוצה להסתיר."  מאיר שלו - רומן רוסי
 
פשוט ומדוייק
 
שבת טובה
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת