00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

טופולינו

13/12/2011

טופולינו, אגריפס 62, ירושלים

 

כופתאות נשגבות

 

אין הרבה מקומות בהם עבר והווה נפגשים בצורה מרתקת כל-כך כמו בשוק מחנה יהודה. מצד אחד בסטיונרים צועקים בקול מחריש אוזניים, תפרני העיר קונים פירות וירקות בזול – ושחקני שש-בש מלהטטים בקוביות. מצד שני צעירים שותים מקיאטו בבתי קפה אופנתיים - וקונים בגדים בבוטיקים מעוצבים. שני העולמות המנוגדים הללו דרים כאן בכפיפה אחת – ומוסיפים, כל אחד בדרכו שלו, לקסמו של השוק. גם מבחינה קולינארית כיף לגלות שלמסעדות ה"באלדיות" הוותיקות התווספו בשנים האחרונות מספר בתי אוכל המכוונים גבוה יותר – כמו טופולינו לדוגמא.

 

 

טופולינו אינה מסעדה יוקרתית מסוגננת אלא טרטוריה קטנה, צפופה, חפה מגינונים, המשדרת חמימות ביתית. בשל העובדה שהיא כשרה וחלבית, נעדרות מהתפריט לא מעט מנות איטלקיות בשריות קלאסיות - והדגש הוא על פסטות טריות המיוצרות במקום. בשני הביקורים שלי שם (פעמיים ביום שישי בצהריים) המסעדה היתה מלאה לחלוטין ושוקקת חיים.

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

כיכר קממברט

 

 

קנלוני גבינות ברוטב אגוזים

 

 

ניוקי אלה רומנה

 

 

רביולי ארטישוק

 

ניוקי סלק

 

קנולי מסקרפונה

 

 

רביולי שוקולד

 

ניוקי ערמונים

 

על חשבון הבית הוגש לחם עם איולי וסלט ירקות

 

 

כל המנות היו מוצלחות בלי יוצא מן הכלל – ולהלן כמה מהן שבלטו במיוחד:

 

 הקנלוני היה מ-ו-ש-ל-ם. גלילי הפסטה מולאו בתערובת גבינות מלאת אופי (גורגונזולה, פרמזן וריקוטה), שעליהם ניצח רוטב אגוזים עשיר וקטיפתי. חד משמעית מדובר באחת ממנות הפסטה הטובות שאכלתי בארץ.

 

 מנת הניוקי אלה רומנה הכילה כופתאות סולת, שהוגשו ברוטב עגבניות פיקנטי, עתיר שום ותבלינים. הן היו פריכות, בעלות מרקם לא גרגירי מדי – והוגשו ברוטב עגבניות סמיך, לא כבד מדי ומלא נוכחות. בירושלים יש משפט מפורסם: "לא ללעוס – לבלוע!". במקרה הזה לא רציתי לבלוע כלל, זאת כדי להרגיש בפה עוד קצת את עושר הטעמים.

 

 כיכר הקממברט היוותה מנת פתיחה מקורית ומעניינת. הגבינה נאפתה עם שום וחציל – והתוצאה היתה רכה, קרמית ובעלת טעם מענג. מאידך, הרוטב המתקתק שהוגש עימה היה מיותר לחלוטין. המנה מושלמת כפי שהיא – ולא נזקקת לתוספות מיותרות.

 

 מנת הניוקי סלק הציגה כופתאות נשגבות, לא כבדות או דחוסות מדי אלא רכות ואווריריות. רוטב הסלק היה הברקה: סמיך, מעודן ומיוחד. חבל רק שהאגוזים הוגשו ביד נדיבה מדי, שכן הם הסיטו קצת את מרכז הכובד של טעמי המנה.

 

טופולינו היוותה מבחינתי הפתעה גדולה. כמה כיף ולא צפוי לגלות מקום איכותי כל-כך דווקא בשוק מחנה יהודה, בין שלל מסעדות ה"פתיליות" העממיות. לטעמי הפסטות פה לא נופלות במאום מאלה של המסעדות האיטלקיות התל-אביביות המובילות. בראבו.

 

ציון: 4.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת