00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

אין על פריטטה...

מהי פריטטה? חביתה, אבל לא סתם חביתה...הההחביתה!!!!! מי שלא מכיר מיד יבין.

להכין פריטטה מושלמת זו אומנות! אני זוכר בילדותי את ארוחות הערב, על השולחן היו פרושות מגוון גבינות למריחה, סלט ירקות קצוץ, לחם אחיד ופריטטה יפהפייה.

את הזיכרון החזירה לי לפני מספר חודשים אישתי היקרה שהפתיעה עם פריטטה מושלמת!!

לפריטטה יש הרבה גירסאות: עם קישואים, עם גבינות. אך בעיניי השילוב המנצח הוא הפריטטה הקלאסית המשלבת בצל, עשבי תיבול ותפוחי אדמה!!!

לגבי השילוב שבין תפוחי אדמה וביצים, זהו אחד השילובים המנצחים במטבח, אפשר להבחין בו במאכלים המוכרים לכל אחד ואחת (חמין, פשטידות, סלט מיונז ועוד...) ובעיניי הוא מקסים בשל טעמו ופשטותו.

המצרכים:

2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

6 שיני שום קצוצות

6 ביצים טרופות

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

עשבי תיבול שונים (אני משתמש בטימין ועירית)

מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

כלל חשוב צריך להשתמש במחבת גדולה ולא דביקה!.

מטגנים במחבת את קוביות הבצל עד שקיפות ומוסיפים את השום ולאחר 3 דקות מוציאים לקערה.
מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד השחמה של כלל הקוביות ולאותה הקערה.
מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים (פרט לשמן) ומערבבים היטב.
מוסיפים שמן למחבת, שופכים פנימה את התערובת ומשטחים את התערובת במחבת בעזרת גב כף לקבלת שכבה ישרה.
מכסים את המחבת ומטגנים בערך 20 דקות.
במידה ואין נוזלים על הפריטטה מניחים עליה צלחת והופכים, מוסיפים שמן למחבת ומגלישים את הפריטטה עם הצד שבתחתית הצלחת על המחבת.

מכסים לעשר דקות ומוציאים לשולחן.

יאללה רוצו למטבח...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת