00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוגת תפוחים פירורים

 
בשבת שעברה סוף סוף חגגנו לאישי יום הולדת, כששאלתי אותו איזו עוגה להכין לו הוא בחר בעוגה הזו, עוגת תפוחים פירורים.
העוגה מבוססת על מתכון של רות סירקיס מהספר מהמטבח באהבה שנקרה עוגת תפוחי-עץ. במשך השנים שיניתי את המתכון הוספתי והורדתי ממנו מצרכים עד שהגעתי למתכון הסופי שמתאים לטעמנו, מה שנשאר מהמתכון לא כל כך דומה למקור ולדעתי אפילו טעים יותר.
מה שכן העוגה מאד מהירה להכנה.
 
 
 
מתחילים בהכנת התפוחים: קולפים את התפוחים וחוצים ומנקים את הליבות (אני עושה את זה בעזרת כף פריזיאן וזה תהליך מאד מהיר). פורסים כל חצי לפרוסות דקיקות שמים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל (אני שמה בשתיים ורק לאחר הריכוך מאחדת לקערה אחת), מפזרים מיץ לימון וסוכר ומכניסים למיקרו ל-5 דקות או עד שהתפוחים מתחילים להתרכך (לא לסמרטט אותם לגמרי כי הם עוברים גם אפיה).
 
 
 
שמים בקערת המיקסר קמח מעורבב עם אבקת אפיה, סוכר חלמונים ו-100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות, מערבלים בעזרת וו לישה ומתחילים להוסיף מי קרח, כל פעם כף אחת ומחכים לראות מה קורה, צריכים להיווצר פירורי בצק, לפעמים זה קורה אחרי כף אחת ולפעמים אחרי 3-4 לכן מחכים אחרי כל כף לראות אם נעשים פירורים.
ברגע שיש פירורים מפסיקים פעולת המערבל.
מעבירים 2/3 מהפירורים לתבנית 26 משומנת ומשטחים בעזרת האצבעות או בעזרת תחתית של כוס.
 
 
 
שופכים את הנוזלים מהתפוחים, מוסיפים קינמון וחצי שקית אבקת פודינג וניל ומערבבים היטב.
מסדרים את התפוחים בשכבה ישרה על גבי הבצק שבתבנית.
מפזרים מלמעלה את הפירורים שנשארו לנו.
לוקחים 10 גר2 חמאה צובטים ממנה חתיכות קטנות ומפזרים על פני העוגה.
מפזרים מעל הכל כף גדושה של סוכר חום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כשעה (או עד שלמעלה שחום ויפה).
 
 
 
והעוגה ביציאה מהתנור.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מיד להעביר סכין סביב השוליים, כי התפוחים מתכווצים באפיה והפירורים נדבקים מסביב ואם לא מעבירים סכין הם נשארים למעלה ונשברים.
 
עוגת תפוחים פירורים
 
המצרכים:
למלית:
2 ק"ג תפוחי גרני סמיט (בערך 14 תפוחים)
1/2 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כף קינמון
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
 
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
2 חלמונים
100 גר` חמאה
*1-4 כפות מי קרח (להוסיף רק במידת הצורך)
 
לפיזור על העוגה:
10 גר` חמאה
1 כף סוכר חום בהיר
 
ההכנה:
מחממים תנור מראש לחום בינוני 170 מעלות.
 
קולפים את התפוחים, חוצים לשניים ומוציאים את הליבות.
פורסים לפרוסות דקות.
מניחים את פרוסות התפוחים בכלי גדול שמתאים למיקרוגל (בגלל הכמות הגדולה אני מחלקת ל-2 קערות ורק לאחר הריכוך אני מעבירה הכל לקערה אחת), מפזרים מעליהם את מיץ הלימון, מפזרים את הסוכר, מערבבים ומפעילים בעוצמה מלאה למשך 5 דקות בערך.
התפוחים צריכים להיות רכים אך לא רכים מדי כי הם עדיין עוברים אפיה בתנור.
מוציאים מהמיקרוגל, שופכים את הנוזלים שמצטברים בתחתית הכלי, מוסיפים את הקינמון ואת אבקת פודינג הוניל, מערבבים היטב ומניחים בצד להצטננות קלה.
 
מכינים את הבצק:
שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפיה, כוס הסוכר, 100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות ואת החלמונים.
מתחילים ללוש בעזרת וו גיטרה.
אם נוצרים פירורים מפסיקים את פעולת המערבל, אם לא נוצרו פירורים, מתחילים בהוספת מי הקרח, כף בכל פעם וממתינים לראות אם נוצרו פירורים, ברגע שיש פירורים מפסיקים את פעולת המערבל.
(כל העבודה צריכה להיות מהירה כי זה בצק פריך ולכן לערבל כמה שפחות).
 
משמנים תבנית מס` 26 ומעבירים לתוכה 2/3 מכמות הפירורים.
מהדקים אותם לתחתית התבנית בעזרת האצבעות או בעזרת תחתית של כוס (הכי יעיל ומהיר).
 
מסדרים מעל תחתית הבצק את התפוחים בצורה אחידה.
 
מפזרים מעל התפוחים את שארית הפירורים ששמרנו. מעליהם בעזרת האצבעות צובטים חתיכות קטנות מ-10 גר` חמאה ומפזרים בצורה שווה על הפירורים.
מפזרים מעל הכל כף של סוכר חום בהיר.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כשעה או עד שהפירורים זהובים ויפים.
 
מוציאים מהתנור לרשת ומיד מעבירים מסביב סכין כדי שהחלק העליון לא ישבר.
 
בתאבון
 
 
שימו לב לגובה של התפוחים, כך אנחנו אוהבים את העוגה הזו
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת